PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın Türkiye'ye getirilişinin yıl dönümünde,  bir çok yerde protesto gösterileri düzenlenirken; Diyarbarkır, Şırnak, Hakkari ve Van’da düzenlenen yürüyüşlere polis saldırdı.

DİYARBAKIR

Diyarbakır'da 3 gündür kurulan Halk Kürsüsü ardından bugün düzenlenen yürüyüş sonrası Bağlar BDP İlçe binası önünde miting düzenlendi. Mitingin ardından tekrar yürüyüşe geçen kitleye polis gaz bombası ve tazyikli suyla müdahale etti. Polisin saldırısına eylemcilerin de karşılık vermesiyle, çatışma ilçe geneline yayıldı. ANF'ye göre; Bağlar Dörtyol, Kuruçeşme ve Sento caddelerinde çatışmalar sürüyor.

HAKKARİ

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde yapılan yürüyüşte de polis saldırıda bulundu. Esentepe Mahallesi, İran-Hakkari yolu ve ilçe merkezinde barikat kurarak ateşler yakan protestoculara polis gaz bombası ve plastik mermilerle saldırdı. İlçede çatışmaların devam ettiği bildiriliyor.

CİZRE'DE KADIN MUHABİR YARALANDI

Cizre’de de sokaklara çıkan kitleye polis gaz bombaları ve plastik mermilerle müdahalede bulundu. Polisin saldırısı sırasında bir kadın muhabir de başından hafif yaralandı. Nur Mahallesi'nde bulunan BDP Seçim Bürosu önünde toplanan çok sayıda kişi, Cudi Mahallesi'ne doğru yürüyüşe geçti.

Öcalan'ın posterleri ile 15 Şubat'ı kınayan, siyah dövizler açarak yürüyüşe geçen kitleye, Cudi Mahallesi Mezbahane Sokak'ta zırhlı araçlarla barikat kuran polisler tarafından hiç bir uyarı yapılmadan gaz bombası ve plastik mermi ile saldırıda bulunuldu.

Çatışma esnasında kitlenin attığı taş ve ses bombalarından dolayı polislerin akrep tipi zırhlı araçlarının camları patlarken, araçlarda ciddi anlamda tahrip meydana geldi. Müdahale sırasında JİNHA muhabiri Mizgin Tabu kafasına gelen cisimle yaralandı. Tabu'nun durumunun iyi olduğu bildirildi.  Cizre'de çatışmalar şiddetli bir şekilde devam ederken, sabah saatlerinden bu yana devam eden çatışmalar nedeniyle ilçe sokak ve caddeleri savaş alanına döndü.

VAN'DA DA MÜDAHALE

Son saldırı haberi ise Van’dan geldi.  Van’da da yürüyüşe geçen kitleye polis saldırdı.

BDP İl Örgütü'nün çağrısı ile bir araya gelen kitleye polis tazyikli su ve gaz bombalarıyla müdahale etti. Kazım Karabekir Caddesi’nde çatışmalar sürerken Cumhuriyet Mahallesi’nde de kalabalık bir grubun çatışmaların olduğu noktaya gittiği belirtiliyor. (ANF)