Gürpınar Belediyesi’nin 5-6 Ekim tarihleri arasında düzenleleyeceği yağlı güreş festivalinde, eşine ait gizli görüntüleri 'delil' diye mahkeme sunması nedeniyle tepkiyle karşılanan Mustafa Ceceli yer alacak.

Eski eşi Sinem Gedik ile şarkıcı İntizar’ın birlikteliğini gizli kamera ile kaydedip mahkemeye kanıt olarak sunmakla suçlanan Mustafa Ceceli'nin bir çok etkinliği tepkiler nedeniyle iptal edilmişti.

Gazeteci Oktay Candemir, Van Haberdar'da Gürpınar Belediyesine atanan kayyım Osman Doğramacı'nın faaliyetlerini eleştiren bir yazı kaleme aldı.

“Gürpınar Kayyumu bu devlet, bu millet için neler yapmadı ki?” sorusunu yanıtlayan Candemir, Kayyın Osman Doğramacı’nın” 2 yaşında babasının sırtında bir çuval içinde hastaneye götürülen Muharrem'in Taş'ın isminin verildiği hastaneyi alel-acele kapattığını anımsatarak, “24 Haziran seçimlerinden önce, HDP seçim bürosuna Türk bayrağı astırdı. İlçe girişindeki Kürtçe, İngilizce ve Türkçe yazılan “Hoş geldin, Bı Xêr Hatin ve Welcome” tabelasını iptal ederek yerine sadece Türkçe ve farsça ibareler bulunan yeni bir tabela astı” dedi.

Yağlı Güreş’in Van kültüründe olmadığını ifade eden Candemir, Mustafa Ceceli’nin festivale deavet edilmesine tepki gösterdi.

Candemir, şöyle devam devam etti:

“İşte bu kayyum Gürpınar'da bugüne kadar eşi benzeri görülmemiş bir festival düzenleyecek.'Kırkpınar'dan Gürpınar'a' şiarıyla yağlı güreşler yapılacak. 5-6 Ekim tarihleri arasında Van ve Gürpınar'ın kültüründe yeri olmayan yağlı güreş festivali düzenliyor. Tarihi Kırkpınar Yağlı güreşlerinin son yıllardaki şampiyon başpehlivanları Gürpınar’a geliyor. Sumo Güreşi düzenlese daha mantıklı (!) Amaç eril zihniyeti simgeleyen bu tür festivallerle toplumu daha da eril bir noktaya çekmek.

'Er meydanı', 'Yiğitler', 'Bre pehlevan' gibi sloganlarla egemen erkek kültürü dikte ettirilmeye çalışılıyor. Yağlı güreşlerde Cazgırların ağzından şu cümleler dökülür: Hasmın karıcaysa hor bakma, yiğitsen meydan çıkma İşte Gürpınar festivalinde bunlar söylenecek. Halkın parasını bu kent için belki de hiç bir anlam ifade etmeyecek bir çalışma için heba edecekler. Eril zihniyet demişken bu festivale dair asıl önemli olan nokta hakkında ki skandal iddialar nedeniyle batı illerinde etkinlikleri iptal edilen Sanatçı Mustafa Ceceli'yi bu festivalde müzik dinletisi sunacak. Hani şu eşinin yatak odası görüntülerini gizlice çekerek mahkemeye sunan ve sosyal medyada yayınlayan adam... Gözümüzün önünde bizim paramızı böylesi gayriahlaki tutum sergilemiş birine verecekler. “

Kaynak: Van Haberdar