Gezi Parkı eylemleri nedeniyle son bir hafta içinde 6 ayrı iddianame kapsamında 120 kişi hakkında dava açıldı. Yaklaşık 600 kişi hakkındaki soruşturmanın ise devam ettiği bildirildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Soruşturma Bürosu, Gezi Parkı eylemleriyle ilgili 120 şüpheli için 6 ayrı dava açtı. 63 şüpheli hakkında düzenlenen son iddianamede şüphelilere 'kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşlere silahsız katılarak ihtara rağmen kendiliğinden dağılmama', 'görevi yaptırmamak için direnme' suçlamaları yöneltildi.

İddianamede suçlama tarihi 2 Haziran 2013 olarak yer alırken, yaklaşık 600 kişi hakkında Gezi soruşturmasının ise devam ettiği kaydedildi.

Hürriyet'ten Mesut Hasan Benli'nin haberine göre iddianamede, şüphelilerin eylemler sırasında silah veya silah sayılabilecek diğer eşyaları kullanmadıklarına dikkat çekildi. Ancak toplantı ve gösteri yürüyüşüne katılan şüphelilerin ihtara rağmen dağılmadıkları ve kolluk kuvvetlerinin zor kullanmasına rağmen, kolluk görevlilerine karşı cebir kullanarak direnmek suretiyle atılı suçları gerçekleştirdikleri iddia edildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen Gezi Parkı eylemleri soruşturması kapsamında tutuklu işadamı Osman Kavala ile bağlantılı oldukları öne sürülen kişilere 16 Kasım'da operasyon yapılmış, Yiğit Aksakoğlu tutuklanmıştı. Taksim Dayanışması'ndan avukat Can Atalay, TMMOB Şehir Plancıları Odası İstanbul Şube Başkanı Tayfun Kahraman ve Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi yöneticilerinden yüksek mimar Mücella Yapıcı da ifadeye çağrılmıştı.