Şile'de denize giren 16 ve 17 yaşlarındaki 4 arkadaş, dalgalara kapılarak boğuldu. İstanbul Vali Hüseyin Avni Mutlu ise Twitter hesabından yaptığı açıklamada, ölü sayısının 5'e yüksendiğini belirterek Karadeniz sahilinde denize girecekleri uyardı. Öte yandan Gaziantep ve Adana'da da 5 kişi boğularak hayatını kaybetti.

Alınan bilgiye göre, Şile'nin Alacalı köyünde Barış Oba (17), Ferhat Yılmaz (16), Suat Aybi (17) ve İbrahim İrge (16) yüzmek için denize girdi. Yılmaz, Aybi ve İrge, dalgalara kapılarak kayboldu, Oba, çevredekilerin yardımıyla sudan çıkarıldı. Şile Devlet Hastanesine kaldırılan Oba, müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

Sahil güvenlik ekipleri, kaybolan 3 kişinin bulunması için bölgede arama başlattı. Sahil güvenlik helikopterinin de destek verdiği aramada, ekipler önce Yılmaz ve Aybi'ye, bir süre sonra da İrge'ye ulaştı. Yapılan kontrolde boğulduğu belirlenen 3 kişinin cesedi, sahil güvenlik botuyla Şile'ye yakın bir bölgeye götürülerek kıyıya çıkarıldı. Cesetler, buradan ambulanslarla Şile Devlet Hastanesi morguna götürüldü.

Olayın ardından Twitter hesabından açıklama yapan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ise, "Karadenizde yüzecekler çeken akıntıya çok dikkat etmeliler. Maalesef bugün 5 gencimiz boğuldu. Allah'tan rahmet, ailelerine sabırlar dilerim" dedi.

Öte yandan dün Gaziantep ve Hatay'dan da boğularak ölüm haberleri geldi. Gaziantep'te aynı aileden 3 kişi yaşamını yitirirken, Hatay’da denize açıldıkları botun alabora olması sonucu dayı ve yeğen boğularak can verdi.

Gaziantep’in Yusufeli ilçesinde 14 yaşındaki Ramazan Zeybel dün serinlemek için Fırat Nehri’ne girdi. Bir anda imdat çığlıklarını duyan baba Zeki Zeybel oğlunu kurtarmak için nehre atladı. Babasının ve kardeşinin gözden kaybolması üzerine 15 yaşındaki Bekir Zeybel de nehre girdi. Bekir’de gözden kaybolunca yakınları jandarma ve kurtarma ekiplerini aradı. Bu sırada balık tutan Mustafa Çelik suya girerek Ramazan ve Zeki Zeybel’in cesedini kıyıya çıkardı. Olay yerine gelen sualtı ekipleri çalışmalar sonunda Ramazan Zeybel’in cansız bedenine ulaştı. Zeybel Ailesi’nin yakınları cesetler çıkartılırken sinir krizi geçirdi.

Hatay’da Osmaniye Emniyet Müdürlüğü’nde görevli polis memuru Mehmet Coçkun (45) ile yeğeni Mücahit Kaya (35) dün saat 13.00 sıralarında Erzin ilçesi Burnaz Sahili’nde lastik botla denize açıldı. Bir müddet sonra dalgalar botu alabora etti. Denize düşen Coşkun ve Kaya’nın cansız bedenleri, 2 saat sonra 4 kilometre uzaklıktaki BOTAŞ Sahili’ne vurdu. Sahilde 2 ceset gören vatandaşlar jandarma ve sağlık ekiplerine haber verdi. Cesetler, olay yerindeki incelemenin ardından Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi.