Türkiye’nin her yerinde Silvan’daki ölümleri protesto gösterileri düzenlendi. Düzenlenen gösterilerde BDP hedef haline getirilirken, BDP ve BDP’yle ilgili kişi ve kurumlar saldırılara maruz kaldı.

İstanbul'da da ülkücülerin düzenlediği yürüyüşten sonra BDP Beyoğlu İlçe binasına yapılan saldırı sırasında bir kişi kurşunla yaralandı. İlçe Saymanı İlhan Kalkmaz'ın sivil polisin açtığı ateşte yaralandığı belirtildi.

Silvan'da 13 askerin yaşamını yitirdiği çatışmadan sonra BDP'lilere yönelik saldırılara silahlı saldırı da eklendi. Saldıranın ise bir sivil polis olduğu belirtiliyor.

İstiklal Caddesi'nde bir grup ülkücü yürüyüş düzenledikten sonra, BDP Beyoğlu İlçe binasına yöneldi. Ülkücülerle birlikte polis de BDP'ye saldırırken, İlçe Saymanı İlhan Kalkmaz, bu sırada kolundan kurşunla yaralandı.

ETHA'ya açıklama yapan BDP İlçe Başkanı Hayri Eser, olayı şöyle anlattı: "Parti binasında otururken bir grup polisle birlikte geldi. Önlerinde polis, arkalarında sivil bir grup partiye saldırdı. Arkadaki sivil grup taş attı. Polisler de parti binasına yoğun bir şekilde gaz bombası attı. O sırada İlçe Saymanımız İlhan Kalkmaz, kolundan yaralandı. Ateş açan kişi, hep buralarda dolaşan sivil polis, tanıyoruz."

Taksim İlkyardım Hastanesi'ne kaldırılan Kalkmaz'ın tedavisinin ardından taburcu edildiği öğrenildi.

BİR TANIKLIK

Görgü tanıklarının verdiği bilgilere göre olay şöyle gelişti: BDP binasında 20 kişilik partili grup otururken, binaya gelen ziyaretçilerden biri, kalabalık bir grubun BDP binasına doğru geldiğini söyledi. Bunun üzerine BDP yöneticileri Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğü'nü arayarak, önlem alınmasını istedi. Bu sırada BDP binası önüne gelen grup ise binaya taşlarla saldırdı. Binada bulunan grup da dışarı çıkınca arbede yaşandı. Bu esnada olay yerine gelen polis, iki grup arasında barikat kurdu. Arbede sırasında polis BDP'lilere cop ve gaz bombaları ile müdahale etti. Bu esnada BDP İlçe Yöneticisi İlhan Kalkmaz, parti binası kapısına isabet eden gaz bombasını dışarı atmaya çalıştığı esnada, açılan ateş sonucunda sol kolunun dirsek kısmından yaralandı.