Demokratik Özgür Kadın Hareketi (DÖKH) tarafından hem süreci tartışmak hem de PKK'lilerin geri çekilme sürecini izlemek amacıyla Seyit Rıza Meydanı'nda kurulan "Demokratik kurtuluş ve çözüm çadırı", Alacık (Roşnek) köyüne taşındı.

Onlarca araçlık konvoy eşliğinde yola koyulan yurttaşlar, Nazımiye-Erzincan karayolu üzerinde askerlerce kurulan arama noktasında durduruldu. Askerlerin güvenlik gerekçesiyle Alacık'a gitmelerine izin vermeyeceklerini söyleyerek araçları durdurması üzerine, araçlarından inen yurttaşlar ile askerler arasında gerginlik yaşandı.

Bu sırada nöbet kulübesinde bulunan bir asker kitlenin bulunduğu tarafa bir el ateş açtı. Yaralanan ya da ölen olmazken, gerginlik bir süre devam etti. Ardından kitle araçlarına tekrar binerek arama noktasını geçti ve çadırın kurulacağı köye gitti. Daha sonra Barış İçin Kadın Girişimi üyeleri, Barış Anneleri İnisiyatifi ile MKM sanatçılarından oluşan bir grup, yetkililerle görüşmek üzere arama noktası yakınında bulunan Şehit Mehmet Jandarma Karakolu'na gitti. Olayın duyulması üzerine karakola gelen askeri savcı ile görüşen grup, ateşi açan asker hakkında soruşturma açılacağı bilgisini verirken, Alacık'ta kitle tarafından çadırın kurulduğu öğrenildi.