Gözaltında kaybedilen Tolga Baykal Ceylan'ın annesi, TBMM Gözaltında Kayıpları Araştırma Alt Komisyonu'na başvuran bir başka anneye seslendi: "Kaybedenler her dönem, her hükümet içinde yer alıyorlar. Hükümet kendi adamlarını soruşturur ve yargılar mı hiç?"

İSTANBUL- Gözaltında kaybedilen Tolga Baykal Ceylan'ın annesi Kadriye Ceylan yazılı bir açıklama yaparak TBMM Gözaltında Kayıpları Araştırma Alt Komisyonu'na başvuran bir anneye seslendi.

TİMETÜRK'de yer alan bir haberde; Ağrı'nın Patnos ilçesinin Alpaslan Mahallesi'nde yaşayan 60 yaşındaki Besrail Beder'in oğlunun askerlik yaptığı sırada PKK'liler tarafından kaçırıldığını iddia ederek, kurulan komisyon sayesinde yeniden umutlarının yeşerdiği ifade ediliyor.

Bu habere karşılık yazılı bir açıklama yaparak, anne Besrail Beder'e seslenen Kadriye Ceylan, komisyonun yıllardır mücadele eden Cumartesi annelerinin umutlarını söndürdüğünü dile getirdi.

Komisyonun oğlunun kaybedilişine ilişkin çalışmasına değinen Ceylan, "Bu komisyon kayıplar gerçeğini ortaya çıkarmak için değil, örtbası pekiştirmek için kurulmuş olduğunu oğlum Tolga Baykal Ceylan'ın gözaltında olmadığını açıkladığında kanıtlamış oldu. Oğlum Tolga'nın gözaltında kaybedildiği gerçeği tüm açıklığıyla ortada dururken, bu komisyon bunun aksini iddia edebilmiştir" dedi.

HÜKÜMET ADAMLARINI SORUŞTURUP, YARGILAR MI HİÇ?

Kadriye Ceylan'ın açıklamasına şu ifadelerle devam etti: "Keşke evlatlarımızın bedenleri bizlere verilseydi, keşke devletin işlediği bu suçlar cezasını bulsaydı. Çok istedik, mücadele ettik, ama olmadı. Anladık ki; devletin içindeki ne siyasiler, ne bürokratlar, ne de yargıçlar, kaybedilen evlatlarımızın akibetini ortaya çıkarmayacak.

Ve Tolga göz göre göre bu hükümet döneminde kaybedildi. Bu komisyon neyi araştırdı neyi soruşturdu? Oturdular oğlumu kaybedenlerle sohbet ettiler sadece.

Bir kez daha anladık ki; ancak bağımsız araştırma komisyonları bu ağır insanlık suçlarını araştırabilir. Ayrıca kaybedenler her dönem, her hükümet içinde yer alıyorlar. Hükümet kendi adamlarını soruşturur ve yargılar mı hiç?

Gözaltı kayıplar gerçeğini araştırmak için derhal bağımsız araştırma komisyonları kurulmalıdır.

Buradan aşağıdaki habere konu olan kayıp askerin annesi Besrail Beder'e sabır diliyorum. Keşke O'na ulaşabilseydim ve bu komisyonun örtbas komisyonu olduğunu anlatabilseydim. Hiç değilse benim gibi bir şok yaşamazdı." (ETHA)