Diyarbakır, Şırnak, Mardin, Urfa, Siirt, Batman, Hakkari, Muş ve Ağrı'da binlerce kişi tarafından kılınan "Sivil Cuma" namazlarında, Çukurca’da öldürülen 37 PKK’’linin kimyasal silahlarla öldürüldüğü belirtilip, tepki gösterilerek hiçbir Müslüman'ın bu haksızlık karşısında sessiz kalmaması istendi.

Silopi Belediyesi bahçesinde kılınan Sivil Cuma namazına belediye meclis üyeleri ve BDP yöneticilerinin de aralarında bulunduğu binlerce kişi katıldı. Namaz öncesi Kürtçe hutbe okuyan Mele Emine Zevgi, "Tutuklanan Kürt siyasetçiler biran önce serbest bırakılmalı ve artan operasyonlar son bulmalı. Yıllardır yaşanan bu tür olaylar toplumlar arasında ilişkiyi geriletiyor. Bu durumların bir an önce son bulması ve kalıcı bir barış ortamının sağlanması için tüm Müslüman alimlerinin devreye girmesi gerekir” dedi.

Siirt'te Belediye Garajı'nda kılınan namaza yağmurlu ve soğuk havaya rağmen yüzlerce kişi katıldı. Kürtçe hutbe okuyan imam Mehmet Polat, İslam dininin barış, hoşgörü, kardeşlik ve adalet dini olduğunu ifade ederek, herkesin de barış, adalet, hoşgörü ve kardeşlik için mücadele etmesi gerektiğini söyledi. Verilen Kürtçe hutbenin ardından, namaz için saf tutuldu.