Sivas katliamı davasının zaman aşımına uğraması ve Ankara Adliyesi önünde toplanan kitleye yönelik polis müdahalesini İstanbul Taksim'de toplanan binlerce kişi protesto etti. Eylemde, "Katliamların hesabı sorulmadıkça sizin mahkeme kararlarınızın halkın vicdanında hiçbir hükmü yoktur" denildi.

 

Taksim Meydanı'nda bir araya gelen binlerce kişi Sivas katliamı davasındaki zaman aşımı kararını protesto etti. Taksim Tramvay Durağı'nda bir araya gelen kitle Galatasaray Meydanı'na yürüdü. Meydanda yapılan basın açıklamasının ardından dağılmayan kalabalık, tekrar Taksim'e doğru yürüyüşe geçti.

 

'AKP'NİN YARGISI KATİLLERİ KORUYOR'

Oldukça öfkeli oldukları gözlenen eylemciler, yargı kararına ve polis müdahalesine şu sloganlarla tepki gösterdi: "AKP'nin yargısı katilleri koruyor", "Katil devlet hesap verecek", "Faşizme karşı omuz omuza", "Sivas'ın ışığı sönmeyecek,"

 

"AKP katliamcıları koruyor, Sivas'ı unutmayacağız, affetmeyeceğiz, hesap soracağız" pankartının taşındığı eylemde, üzerinde "Sivas katliamını unutmadık" yazılı Sivas şehitlerinin resimleri, "Adalet istiyoruz", "İşte AKP adaleti" dövizleri taşındı.

 

İstiklal Caddesi üzerinde yoldan geçenlere yönelik konuşmalar yapıldı. Sivas katliamını yapanların bugün iktidarda olduğu kaydedilen konuşmalarda, Başbakan Erdoğan'ın davayla ilgili "Hayırlı olsun" yorumu hatırlatıldı.

 

Çevreden çok sayıda kişinin eyleme katıldığı gözlenirken, yürüyüş kolu Galatasaray Meydanı'na ulaştığında sayı 5 bini aştı.

FAİLLER YAKALANMADI, KATLİAMA GÖZ YUMULDU

Galatasaray Meydanı'nda kurumlar adına açıklama yapan Özge Ozan, 19 yıldır kimlikleri açık olan faillerin yakalanmadığını, katliamı yönlendiren ve göz yumanlardan hesap sorulmadığını, bugün ise zaman aşımı kararıyla katliamın üzerinin kapatılmaya çalışıldığını kaydetti.

 

Ozan, Ankara Adliyesi önünde adalet talebiyle bir araya gelen binlerce kişinin AKP polisinin şiddetiyle karşılaştığına dikkat çekerek, "Devlet hem kendini hem de katilleri aklamak için Sivas davasında zaman aşımı kararı verdi" dedi.

SİVAS'TA YAKANLAR ANKARA'DA BOĞDU

AKP iktidarının devletin siyasi cinayet ve katliam geleneğini devam ettirdiğini söyleyen Ozan, "Sivas kararıyla AKP yargısı yeni katliamlara cesaret vermektedir. Bu karar, 'Sivas'ta yaktık, Ankara'da gaza boğarız' demektedir. Bugün Ankara Adliyesi önünde bir kez daha katliamı aklayan yargıyı gördük, adalet isteyen binlerce insana saldıran polisi gördük. Bugün Ankara Adliyesi'nin önünde bir kez daha Sivas'ta yakanları gördük. Aynı zihniyetin iktidardaki yüzü AKP'nin adaletini gördük" şeklinde konuştu.

 

'KATLİAMLARIN PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ'

Ozan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Sivas, Maraş, Çorum, Gazi, Uludere gibi katliamların peşini bırakmayacağız. Bu katliamları zaman aşımları ile aklamaya çalışarak Türkiye'de milyonların adalet isteğine gem vurulamayacaktır. Sivas'ta yakanları da onları yıllardır koruyanları da asla unutmayacağız. Bu katliamların hesabı sorulmadıkça da sizin mahkeme kararlarınızın halkın vicdanında hiçbir hükmü yoktur."

 

Ozan, katillerden hesap sorana kadar sokakta mücadele etmeye devam edeceklerini kaydetti. (etha)



Görüntüler aşağıdan izlenebilir: