Sivas’ta toplanan binlerce kişi, 33 kişinin yakılarak öldürüldüğü Madımak Oteli önünde adalet talebini yineledi. İnsan yakan zihniyetle hesaplaşılması gerektiğini dile getiren HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen, “Türkiye’yi birlikte kurma sorumluluğu 33 canımıza karşı borcumuzdur” dedi. 

Sivas Katliamı’nın 25’inci yıldönümü dolayısıyla, Türkiye ve dünyanın dört bir yanından gelen binlerce kişi sabah saatlerinde Sivas Alibaba mahallesinde bulunan cemevi önünde bir araya geldi. 
 
Kitle, daha sonra 33 kişinin yakılarak öldürüldüğü Madımak Otel'inin önüne kortej şeklinde yürüyüş gerçekleştirdi. Yürüyüşe, katliamda yaşamını yitirenlerin aileleri, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekilleri ile çok sayıda siyasi parti ve demokratik kitle örgütü katıldı. 
 
Alibaba mahallesinde başlayan yürüyüşte, katliamda yaşamını yitirenlerin fotoğrafları ve bağlama taşınırken, “Hak, hukuk, adalet”,  “Katil devlet hesap verecek",  “Sivas’ı yakanlar, AKP'yi kuranlar” sloganları atıldı.
 
'SİVAS İÇİN İNSANLIK'
 
Binlerce kişi, "Selam olsun ateşle semaha duranlara”, “Devletin Alevisi olmayacağız”, “Madımak utanç müzesi olsun”, “Adalet halkların elleri ile gelecek” yazılı dövizler taşıdı. Ayrıca alanda, “Dersim için Maraş için Çorum için Sivas için insanlık için” yazılı bir pankart da açıldı. Yürüyüş boyunca Alevi deyişleri de çalındı. 
 
AİLELER KARANFİL BIRAKTI
 
Yürüyüşün sonunda binlerce kişi eski Madımak Oteli, bugünkü İl Özel İdare Bilim ve Kültür Merkezi önüne geldi. Binanın önüne barikat kuran polis ekipleri, sadece siyasi parti temsilcileri ile katliamda yaşamını yitirenlerin yakınlarının bina önüne kadar girmesine izin verdi.

Aileler, daha önce aldıkları karar doğrultusunda otel “utanç müzesi” oluncaya kadar binaya girmeme kararını sürdürdü. Siyasi parti üyeleri ile aileler katliamın yaşandığı yere karanfil bıraktı. 
 
'33 CANA BORÇLUYUZ'
 
Önlerinde ciddi bir sorumluluk olduğunu kaydeden Bilgen,"O da insan yakan zihniyetle yüzleşmek ve hesaplaşmak. Kimsenin inancından dolayı ayrımcılığa uğramadığı bir ülke ve dünya için bir araya gelmek; özgür, eşit, demokratik yaşayacağımız bir Türkiye’yi birlikte kurma sorumluluğu 33 canımıza karşı borcumuzdur" dedi.
 
'UTANÇ MÜZESİ OLANA KADAR MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEK'
 
Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Genel Başkanı Gani Kaplan ise, "Canlar bizler tam 25 yıldır burada hesap sormaya devam ediyoruz. Bizler burayı ‘Utanç Müzesi’ haline getirene kadar mücadelemize devam edeceğiz. Anmanın 26'ıncı yıl dönümünde burası ‘Utanç Müzesi’ olacaktır" dedi.