İSTANBUL- Puşi taktığı gerekçesiyle otobüs beklediği durakta gözaltına alınıp tutuklanan ve 25 ay sonra tahliye edilen Galatasaray Üniversitesi öğrencisi Cihan Kırmızıgül'e İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi 11 yıl 3 ay hapis cezası verdi.

 

Kararı protesto eden 2 bini aşkın kişi, Taksim Tramvay Durağı'nda buluşarak "AKP'den hesabı gençlik soracak", "Kavga bitmedi, daha yeni başlıyor", "Bize gücünüz yetmez biz kazanacağız", "Cihan'a özgürlük" sloganlarını attı. Eylemde Hopa'da öldürülen Metin Lokumcu'nun ölmeden saatlerce önce söylediği sözlere atıfla "Biz de taktık puşi, bizi de alın memleketi kurtarın" sloganı da atıldı.

 

AYNI MAHKEME DİNK CİNAYETİNDE ÖRGÜT BULAMAMIŞTI

Tutuklu Öğrencilerle Dayanışma İnisiyatifi ve Milyonlar Adalet İstiyor İnisiyatifi'nin çağrısıyla düzenlenen yürüyüş, Galatasaray Meydanı'nda son buldu.

 

Burada açıklama yapan Galatasaray Üniversitesi Araştırma Görevlisi Mehmet Karlı, davanın puşi davası değil, Kürt bir gencin yargılandığı bir dava olduğunu söyledi.

 

Aynı mahkemenin Hrant Dink davasına da baktığını hatırlatan Karlı, o davada örgüt bulamayan mahkeme heyetinin tek başına yargılanan Cihan'ı örgütle ilişkilendirdiğini ve Cihan'a toplam 11 yıl 3 ay hapis cezası verdiğini vurguladı.

 

Cihan'ın tahliye edilişinde verilen özgürlük ve adalet mücadelesinin payının büyük olduğunu sözlerine ekleyen Karlı, mahkum edilmeye çalışılanın aynı zamanda bu özgürlük ve adalet mücadelesi olduğunu belirterek, şöyle devam etti: "Korkmayacağız, durmayacağız, hakikat için, adalet için ve özgürlük için mücadeleye devam edeceğiz. Baskı politikasının hedefi olmuş herkesle dayanışma içinde yürüyüşümüze devam edeceğiz. Bu yürüyüş özgürlük yürüyüşü. Bu yürüyüş adalet yürüyüşü. Onlar 'puşi suç delili' diyor. Biz 'puşi kimliktir, puşi özgürlüktür' diyoruz. Onlar, '11 sene 3 ay mahkumiyet' diyor. Biz, 'Yıkılsın hücreler tutsaklara özgürlük' diyoruz."

 

'TMY VE ÖYM'LER OLDUĞU SÜRECE ÖĞRENCİLER KAMPÜSTE DEĞİL HAPİSTE OLACAK'

Karlı'nın konuşmasının ardından Milyonlar Adalet İstiyor İnisiyatifi adına konuşan Alp Altınörs, tutuklanan 600'ü aşkın öğrencinin durumuna dikkat çekti. Altınörs, son olarak Gençlik Federasyonu üyesi 100'e yakın gencin gözaltına alınarak şu anda 20 tanesinin tutuklandığını, Urfa'da 22 BDP'linin daha tutuklandığını hatırlattı.

 

"Terörle Mücadele Yasası (TMY) var olduğu sürece, Özel Yetkili Mahkemeler (ÖYM) var olduğu sürece öğrenciler kampüste değil hapiste olacaktır. O yüzden 'TMY çöpe' diyoruz" şeklinde konuşan Altınörs, ekledi: "Özel Yetkili Ağır Ceza Mahkemeleri komplolarla bizleri tutuklarken bazılarına kol kanat geriyor. Bu yüzden 'Milyonlar Adalet İstiyor' diyoruz. Burada yakılan ışık mücadelemizi aydınlatıyor, sloganlarımızda haykırdığımız gibi AKP'den hesabı gençlik soracak." (ETHA)

 

EYLEMDEN CAN MEMİŞ’İN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN >>>