Selma Kara / Demokrat Haber Kayseri

Gezi eylemlerinde Eskişehir’de polis dayağı ile öldürülen ve güvenlik nedeniyle Kayseri’ye alınan Ali İsmail Korkmaz’ın Davası Kayseri Adliyesi 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde başladı.

Ali İsmail Korkmaz davası için Türkiye’nin dört bir yanından çok sayıda STK, siyasi parti ve sivil inisiyatif sabahın erken saatlerinde Kayseri’ye geldi. Mersin, Hatay, Kocaeli, İstanbul, Ankara, Antalya’dan dava için gelenler Boğazköprü Mevkii’nde polis tarafından arandı. Otobüsler daha sonra, Kayseri’deki STK’lar tarafından, Arif Molu Meslek Lisesi karşısında benzin istasyonu yanında karşılandı. Saat 08.30 sularında gruplar, polisin 1 gün önce geniş güvenlik önlemi aldığı barikatlarla çevrili Kayseri Adliyesi önündeki alana polis tarafından aranarak giriş yaptı.

TGB, Aka-Der, PDD, Halkevleri, HKP, SGDP, Dev-Lis, SYKP, Özgür Lise, Kolektif, Kladıraç, Erciyes Üniversitesi Öğrencileri, Alınteri, ÖDP, Partizan, Gençlik Muhalefeti, SDP, Emek Partisi, TKP, FKF, Gençssen, Taksim Dayanışması davaya katılan gruplardı.

Davaya bunun yanı sıra, CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, HDK Yürütme Kurulu Üyesi Levent Tüzel, ÖDP Genel Başkanı Alper Taş, EMEK Partisi Genel Başkanı Selma Gürkan, DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu, Dev-İş Genel Başkanı Mehmet Seyis, Eğitim-Sen MYK, KESK MYK, sanatçı Pınar Aydınlar, Gazeteci ve Yazar Ece Temelkuran, Ankara Baro Başkanı Metin Feyzioğlu, CHP Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu da katıldı.

UTKU KALİ GİRİŞTE SORUN YAŞADI

Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'nde 11 Mayıs tarihinde düzenlenen, 52 kişinin yaşamını yitirdiği bombalı saldırının ardından 'Redhack'e gizli belgeleri sızdırdığı iddiasıyla tutuklanan ve hakkında 25 yıl hapis istemiyle dava açılan Utku Kali, barikat girişinde polis engeline takıldı. CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Utku Kali’nin, her vatandaş gibi mahkemeye girme hakkı olduğunu savunarak polisi ikna etmeye çalıştı.

Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı alan, polis helikopteri tarafından tarandı. Bir vatandaşın balkonuna astığı AK Parti bayrağı kalabalıkta tepkiye neden oldu. Bayrak yarım saat sonra asıldığı yerden, yine evin sahibi vatandaş tarafından geri kaldırıldı.

ADLİYEYE BASIN ALINMADI

09.30’da 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlayan duruşmaya Ali İsmail Korkmaz’ın yakınları ve milletvekilleri ile avukatlar katıldı. Duruşma salonuna basından yalnızca 4 ajansın temsilcisinin alınması basın mensuplarınca tepkiye neden oldu.

Kayseri’de görülecek olan Ali İsmail Korkmaz davası öncesinde, ailenin avukatları adliye önünde yaptıkları açıklamada, “Bugün burada 300 avukat bulunuyor. Biz bu davaya 300 avukat ile katılıyoruz. Ali’yi elimizden alanlar, adaleti elimizden alamayacaklar. Onu saklamaya çalışan o adaletin elinden alacağız.” ifadesinde bulundu.

SİLAH BULUNDU İDDİASINA VALİ DÜZGÜN’DEN YALANLAMA

Adliye içerisinde uzman çavuş olduğunu iddia eden bir sivil vatandaşın tespit edilip dışarı çıkarılmasıyla alakalı olarak Kayseri Valisi Orhan Düzgün, twitter hesabından şu açıklamalarda bulundu:

“Duruşmayı izlemeye gelen avukatlardan birisi salondaki izleyicilerden birinin cebindeki sert cismi (cep telefonu) silah sanmıştır. Duruşma salonunda bazı kişilerin üzerinde silah bulunduğuna ilişkin bilgiler doğru değildir.”

Davadan fotoğraflar >>>>