Bingöl'de E.A. isimli çocuğa, 6 askerin cinsel istismar ve tecavüzde bulunması olayına ilişkin tepkiler artarak devam ederken, Bingöl Valiliği sitesinde Bingöl Cumhuriyet Savcılığı olaya ilişkin açıklama yaptı.

Savcılık tarafından yapılan açıklamada, "Mağdurun ailesinin 11 Mayıs 2013 tarihinde kolluk görevlilerine müracaat ederek mağdurun şüphelilerden birisinin evinde bulunduğunu belirtmeleri üzerine soruşturmaya başlanılmıştır. Mağdurun ifadesinde farklı zamanlarda şüphelilerin kendisi ile cinsel ilişkiye girdiğini, bu sürecin 2011 yılı ile 2013 yılları arasını kapsadığını belirtmesi üzerine şüphelilerden dördü tutuklanmak üzere sevk edildikleri Bingöl Sulh Ceza Mahkemesi tarafından tutuklanmış, fakat sonraki süreçte farklı tarihlerde olmak üzere şüpheliler tarafından yapılan itirazlar üst mahkeme tarafından kabul edilerek şüphelilerin tahliyeleri yönünde karar verilmiştir" denildi.

Savcılık tarafından yapılan açıklamada, soruşturma devam ederken, yeni delil durumuna göre şüpheli sayısının 8'e çıktığının altı çizilerek, delillerin toplanma işleminin halen devam ediyor olması ve 5271 sayılı Ceza Muhakemesi Kanunu madde 153/2 gereği soruşturma dosyası ile ilgili olarak kısıtlama (gizlilik) kararı alındığı ve toplam 8 şüpheli hakkında soruşturma işlemlerinin devam ettiği belirtildi.

BAKANLIK MAHKEME KARARINA İTİRAZ ETTİ, MÜFETTİŞ GÖREVLENDİRDİ

Öte yandan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı davaya müdahil olmak için başvurdu ve tutuksuz yargılamaya itiraz etti. Bakanlık tarafından tecavüz olayıyla ilgili müfettiş görevlendirilirken, 2 sosyal hizmet uzmanının da bölgede çalışmalarını sürdürdüğü kaydedildi.