Bingöl’de emniyet müdürlüğünde dün gece meydana gelen olayda öldürüldüğü açıklanan Erhan Şenyuva'nın ailesinin, gittiği Bingöl'de oğlunun cenazesini bulamadığı iddia edildi.


Bingöl'de dün akşam emniyet müdürü ve polislere dönük silahlı saldırının ardından sivil bir araç polislerce "dur ihtarına uymadığı" iddiasıyla taranarak içindeki 4 kişi öldürülmüş, 1 kişi de ağır yaralanmıştı. Bingöl Emniyet Müdürlüğü'nden bugün yapılan açıklamada, yaşamını yitirenlerden birinin Erhan Şenyuva olduğu açıklanmıştı. Aynı zamanda Şenyuva ailesine de haber veren emniyet, aileden cenazenin alınmasını istemişti.

ŞENYUVA, CENAZELER ARASINDA YOK

ANF'nin haberine göre cenazeyi teslim almak için Elazığ'a giden aile, cenazelerin teşhis işlemlerine katıldı. Teşhis işleminden çıkan Şenyuva ailesi, çocuklarının cenazesinin kendilerine gösterilen dört cenazenin arasında bulunmadığını söyledi.

ALİ BOZAN'IN CENAZESİ TEŞHİS EDİLDİ

Tarama olayında yaşamını yitirdiği belirtilen il milli eğitim müdürlüğünde memur olan Ali Bozan'ın cenazesi ailesi tarafından teşhis edildi. Bozan'ın cenazesini teşhis eden aile, cenazeyi alarak Bingöl'e doğru yola çıktı. Bozan'ın cenazesi Karlıova'da toprağa verilecek.

EMNİYET BARO VE İHD'YE BİLGİ VERMEDİ

Emniyet bu saate kadar Baro ve İHD yöneticilerine herhangi bir bilgi vermezken, Elazığ Adli Tıp Kurumu'nda bekletilen üç cenazenin kime ait olduğu öğrenilemiyor. Yine emniyetin 'öldü' dediği Şenyuva'nın akıbeti ise bilinmiyor.