Kent merkezinde dün öğle saatlerinde büyük bir patlama oldu. Bingöl'ün en merkezi yeri olan Genç Caddesi'ndeki AK Parti il binası yakınındaki patlamada 3 kişi öldü, 21 kişi yaralandı.

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Van'da gazetecilerin sorusu üzerine yaptığı açıklamada, patlama ile ilgili soruşturmanın çok yönlü sürdürüldüğünü, olayın doğrudan AK Parti ile ilgisinin bulunmadığını söyledi.

ÖLENLERDEN BİRİ CANLI BOMBA MI?

Bingöl Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Bingöl kent merkezinde bugün öğle saatlerinde meydana gelen patlamada biri canlı bomba 3 kişinin hayatını kaybettiğini, 21 kişinin de yaralandığını söyledi. Güvençer, yararlılardan 4’ünün durumunun ağır olduğunu söyledi.

SİVİLLER ZARAR GÖRDÜ

Bingöl Valisi Güvençer, gazetecilere yaptığı açıklamada, kent merkezinde meydana gelen bombalı saldırıda canlı bombanın yanı sıra, bir kadın ve hastaneye sevk edilen yaralılardan birinin vefat ettiğini açıkladı. Hayatını kaybedenlerin isimlerinin Hatice Belgin ve Mehmet Çibuk olduğunu açıklayan Güvençer, hastaneye kaldırılan 21 yaralıdan 4’ünün durumunun ise ağır olduğunu söyledi. Yaralıların tedavilerinin sürdüğünü belirten Güvençer, bombacının hedef gözetmeksizin tamamen sivil vatandaşlara ve Bingöl’ün asayişine yönelik bir eylem gerçekleştirdiğini söyledi.

BDP'DEN BİNGÖL PATLAMASINA İLİŞKİN AÇIKLAMA

BDP Eş Genel Başkanları Gültan Kışanak ve Selahattin Demirtaş, dün Bingöl'de AKP il binasında meydana gelen ve biri intihar eylemcisi 3 kişinin yaşamını yitirdiği, 21 kişinin yaralandığı patlamaya bir açıklama yaptı.

Demirtaş ve Kışanak, yaptıkları yazılı açıklamada, "Ülkemizde ne yazık ki her gün yeni can kayıplarına yol açan çatışma ve şiddet olayları hızından bir şey kaybetmeden devam ediyor" dedi, dün Bingöl'de meydana gelen patlamada üç sivilin yaşamını yitirdiğini, çok sayıda vatandaşın da yaralandığını hatırlattı.

"Patlamada hayatını kaybeden yurttaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına ve acılı halkımıza başsağlığı, yaralılara da acil şifalar diliyoruz" diyen Kışanak ve Demirtaş, yaşamını yitirenlerin ailelerinin acısını yürekten paylaştıklarını dile getirdi.

Kışanak ve Demirtaş, insan yaşamını sona erdirmeye yönelik hiçbir şiddet eylemini tasvip etmediklerini belirtirken, "Kimden gelirse gelsin sivil yurttaşlarımızın zarar görmesine, insan yaşamının sona ermesine neden olan çatışmaların ve şiddet eylemlerinin karşısında olmaya, ısrarla barışı savunmaya devam edeceğiz" dedi.

BDP Eş Genel Başkanları, Bingöl'de yaşanan patlamanın bütün boyutlarıyla araştırılarak kamuoyuna açıklanması gerektiğini bildirdi, "Bu tür olayların ve yaşanan can kayıplarının son bulması, ülkemizde barış ve demokrasinin hâkim olması için mücadelemizi kararlı bir biçimde sürdüreceğimizi belirtiyoruz" dedi.