Bingöl’de, iki polisin öldürüldüğü silahlı saldırıya ilişkin soru işaretlerine yenileri ekleniyor. Saldırıda kullanılan mermilerin, fail oldukları gerekçesiyle öldürülen dört kişiden çıkmadığı anlaşılırken; HTS (telefon arama kayıtları) raporları da bu görüşü destekliyor. radikal.com.tr'den İsmail Saymaz'ın haberine göre, tutuklu sanık Ali Kılıçgedik’in, telefonunun arayan-aranan kayıtlarına göre, saldırının meydana geldiği 20.55’ten yedi dakika önce, 20.48’de, araçta bulunan kişilerden Erhan Şenyuva ile görüştüğü görülüyor. Bu esnada telefon, Bingöl Kültür Mahallesi’nden sinyal veriyor. İki kişinin 20.48’den 21.52’ye kadar beş kez mesajlaştıkları anlaşılıyor. Fakat bu esnada sinyal adresi belirmiyor. İkili arasındaki bir sonraki görüşme, 21.00’de, saldırıdan beş dakika sonra yapılıyor. Telefon, Genç Yolu’ndan sinyal veriyor.

Silahlı saldırının meydana geldiği nokta ile Genç Yolu arasında yaklaşık 20 kilometre mesafenin olduğu, en az on dakikalık bir sürede bu yolun kat edilebileceği ifade ediliyor. Dolayısıyla Bingöl’deki saldırının, infaz edilenler tarafından gerçekleştirilmiş olmayacağı vurgulanıyor.

 ‘KAYIP KİŞİ’ YAKALANDI

Öte yandan, ilk başta araçta öldürüldüğü açıklanan fakat daha sonra cesedi bulunamayan Erhan Şenyuva’nın dün yakalandığı ortaya çıktı. Avukat Ömer Faruk Hülakü'nün verdiği bilgiye göre Şenyuva, alınan ifadesinde, saldırıya karışmadıklarını belirterek, “Bizden kimlik istediler. Arabayı durdurdular. Ben kimliği verdim. Araçtaki kişilerin kim olduğunu sordular. ‘İşçiler’ dedim. Aracı yöneldiklerinde, arkada oturan örgüt üyesi silahını kurarak aşağıya inince çatışma çıktı. Ben o esnada kaçtım” dediği öne sürüldü. Bir süre saklanan Şenyuva’nın Bingöl’de saklandığı evde yakalandığı iddia ediliyor.

 ‘İLGİMİZ YOK’ DEMİŞTİ

Bingöl Emniyet Müdürü Atalay Türker’e 9 Ekim’de silahlı saldırıda bulunulmuş; Türker yaralı kurtulurken Müdür Yardımcısı Atıf Şahin ve Başkomiser Hüseyin Hatipoğlu hayatını kaybetmişti. Bu saldırıdan bir saat 15 dakika sonra Genç ilçesi yolunda 12 AR 900 plakalı araç içerisindeki dört kişi çatışmada öldürülmüş ve “ölenlerin olayı gerçekleştiren teröristler oldukları” iddia edilmişti. Saldırıya uğrayan aracın önünde ve grupla hareket ettiği iddia edilen Ali Kılıçgedik tutuklanmıştı. Kılıçgedik, ifadesinde, “Çatışmada öldürülen dört kişiye öncülük yapıyordum. Ne o kişilerin, ne de benim suikast ile hiçbir alakamız yok. Emniyet müdürüne saldırıyı sonradan öğrendim. Öldürülen dört kişi de Erzurum’dan Diyarbakır kırsalına geçiyordu. Bingöl merkeze gelmeden şehir dışından geçiş yaptık. PKK ’ye yardım ettiğim doğru ancak suikastla bir alakamız yok” demişti.