Bingöl’de AKP’de olan belediyede kadrolaşma iddiaları ile ilgili tartışmalar sürüyor. Bingöl Belediyesi önceki ayda Zabıta Memuru alım ilanında; "Elektrik-Elektronik Mühendisliği" ile "İnşaat Mühendisliği" şartı araması ile gündeme gelmişti.

Tepkiler üzerine bu zabıta alımı durduruldu ancak belediyede kadrolaşma iddiaları devam etti.

GELECEK PARTİSİ:  EŞ, DOST VE AKRABALARINI İŞE ALIYORLAR

Kadrolaşma iddialarını Gelecek Partisi Bingöl İl Başkanlığı gündeme getirdi. Konuya ilişkin yazılı açılama yapan Gelecek Partisi Bingöl İl Başkanlığı, en son işe alınanlardan birinin Belediye Başkan Yardımcısı Yaşar Demir'in oğlu olduğu iddia edildiğini hatırlattı.

Belediyede üst düzey yöneticilik yapan birinin yönetici olduğu kuruma kendi oğlunu almasının ahlaki olmadığının belirtildiği açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“İddialarının doğruluk payı var ise ne siyasi ahlaka ne de iş ahlakına sığmamaktadır. Eş, dost ve akrabalarını işe alarak, yıllarca ders çalışıp sınavlara girerek, dirsek çürüten gençlerimizin hakları gasp edilmektedir.”

BÜRÇÜN: BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCISI KENDİ OĞLUNU İŞE ALDI

Bingöl Belediyesi'ndeki kadrolaşma iddiaları belediyenin meclis toplantılarında da en önemli gündem maddesi.

Artı Gerçek’ten Remzi Budancır'a konuşan HDP Bingöl Belediyesi Meclis Grubu Sözcüsü Aydın Bürçün, bu konuyu iki gündür çok yoğun bir şekilde tartıştıklarını söyledi. Belediyede işe alınan 3 kişiden birinin Belediye Başkan Yardımcısı Yaşar Demir’in oğlu olduğunu ifade eden Bürçün, “Meclis 3 aydır tatildi. Meclis yeni açılır açılmaz iki gündür bunun tartışmasını yapıyoruz.  Biz alınan şahısları tartışmıyoruz. Ama burada gelip siyaseten bir belediye başkanı kendi oğlunu alıyorsa biz bunu etik ve doğru bulmuyoruz. Bu memlekette sadece onun oğlu ve üniversite mezunu değil. Onun gibi binlercesi var.  Her seçilen kişi kendi çocuğunu işe alacaksa seçilmeyen ne yapacak? Toplantılarda bunu net bir şekilde ifade ettik.  Belediye Başkan Yardımcısı Yaşar Demir bizim tepkimize ‘Oğlum okumuş. Yüksek lisans yapmış’ diyerek net açık bir şekilde işe aldığını, bu kararın arkasında olduğunu söylüyor. Bizde buna karşı tepkimizi dile getiriyoruz” dedi.

'KADROLAŞMA DEVAM EDİYOR'

Bingöl Belediyesindeki kadrolaşma girişimlerinin bununla sınırlı olmadığını anlatan Bürçün, şunları söyledi:

“Bunlar bir defaya mahsus değil. Bunlar kadrolaşmaya devam edecek. Daha 53 kişinin alımı olacak. Bunlardan aşçı, veznedar, zabıta var.  Bu alımlarda kadrolaşmaya gidebilirler. Geçen ay elektrik elektronik alanındaki alımı zabıta memuru adı altında almak istediler.  Büyük tepki olunca alımı durdurdular daha sonra aynı şahısları bu defa sözleşmeli olarak aldılar. Ali-Cengiz oyunu çoktur bizim memlekette. Bir şekilde yasaya uyduruyorlar. Kadrolaşma konusunda ise aile kadrolaşmasına gidiliyor.  Daha netleştiremedik ama aldığımız duyuma göre kendi encümenlerinin her birine bir kadro hakkı vermişler. Tabi bu daha net değil. Ama böyle iddialar var. Bun karşı mücadelemizi sürdüreceğiz.”