Bingöl M Tipi Açık ve Kapalı Cezaevi'nde kalan tutuklular uygulamalara karşı dün akşam eylem yaptı.

Kötü muamele” gördükleri için protesto eylemi yapan tutuklular, sabahtan akşam saatlerine kadar zaman zaman avluda tutuldukları, izinlerinin iptal edildiği ve hücre cezalarına maruz kaldıkları belirtildi.

EYLEME DESTEK

Protesto eylemine destek veren tutuklu yakınları da akşam saatlerinde cezaevi önünde toplanarak basın açıklaması yaptı.

“Müdür istifa”, “Bingöl burada müdür nerede?” sloganları atan tutuklu yakınları, ıslık çalarak yakınlarının maruz kaldığı uygulamaları protesto etti.

Açıklamaya, cezaevinin pencerelerine çıkan tutuklular da alkış çalarak destek verdi.

Toplanan grup adına konuşan tutuklu yakını Saddam Balat, Cezaevi müdürünün, cezaevinin yüzde 50'sini kendi himayesi altına aldığını, burada tavuk çiftliği kurduğu ve tutuklulara zulmettiğini söyledi.

‘HÜCRE CEZASI VERİLİYOR’

Tutukluların izinlere gönderilmediğini kaydeden Balat, “Sebepsiz yere bazı mahkumları açıkta kalması gerekirken kapalı cezaevine almışlar. Mahkum hastaneden rapor alıyor, rapor aldığı için de hücre cezası veriyorlar. Sebebi nedir? Suçu nedir? Müdür bey açıklasın. Adalet Bakanlığı'na sesleniyorum, bu müdürün hakkından gelsin" dedi.

BAŞSAVCI AÇIKLAMA YAPTI

Protestodan sonra Bingöl Başsavcısı Fatih Çoban da yaptığı açıklamada, "Bingöl Cezaevinde mahkumların herhangi bir isyan girişimi söz konusu değildir. Bir kısım mahkum yakını cezaevindeki uygulamaları protesto etmek için cezaevi önünde toplanmışlar, kısa bir süre slogan atmışlar ve Emniyet güçleri tarafından dağıtılmışlardır. Şu an itibariyle olumsuz bir durum yoktur" dedi.