Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan, bir vakfın etkinliğinde gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

"Amerika'sına, Avrupa'sına rağmen, kendi emniyetini sağlamak için Cerablus'ta, Afrin'de, Elbab'da, Rai'de askeri operasyonları gerçekleştiren bir Türkiye var. Türkiye'yi koruyacak mıyız? Bu Türkiye'ye sahip çıkacak mıyız?" diye soran Erdoğan, “Dünyanın en büyük projelerini yapan, 3. havaalanından 3. köprüye varıncaya kadar, Kanal İstanbul projesine varıncaya kadar, Sivas'a hızlı treni getirmeye varıncaya kadar dünyanın parmak ısırtan işlerini yapan bir ülkeyiz” ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin yaş ortalaması 30'un altında olan genç bir nüfusa sahip olduğunu anımsatan Erdoğan, şöyle konuştu:

"Geleceğimizin bu çalkantılı dönemden nasıl çıkacağı, bu gemiye bu çalkantılı sularda nasıl birisinin kaptanlık edeceği çok mühim. Gençlerimiz için, gençlerimizin yaşayacağı günler için, gençlerimizin kariyerlerini, ailelerini, yuvalarını kuracakları günler için bugün vereceğimiz karar çok hayati. Çocuklarımızın büyüyeceği günler için ya Türkiye dünyada oyun kuran kendi kararlarını kendi veren, bölgesinde ki huzursuzluklara, zulmetlere dur diyen bir lider ülke olacak ya da ipi başkasının elinde filanca ne dedi onu yapan, önünde el pençe divan duran lider tarafından yönetilecek.

Bunları yaşamadık mı? Çünkü o zaman güçlü Türkiye yoktu, kimsenin güçlü Türkiye umudu yoktu. Kimsenin gelecekten beklentileri maalesef güçlü değildi. Ama şimdi dünyanın en büyük projelerini yapan, 3. havaalanından 3. köprüye varıncaya kadar, Kanal İstanbul projesine varıncaya kadar, Sivas'a hızlı treni getirmeye varıncaya kadar dünyanın parmak ısırtan işlerini yapan bir ülkeyiz. Amerika'sına, Avrupa'sına rağmen, kendi emniyetini sağlamak için Cerablus'ta, Afrin'de, Elbab'da, Rai'de askeri operasyonları gerçekleştiren bir Türkiye var. Türkiye'yi koruyacak mıyız? Bu Türkiye'ye sahip çıkacak mıyız? Bu millet 15-16 yıldaki kazanımlarını, atılımlarını çok daha ilerilere taşıyacak olan, gençliğe çok daha aydınlık bir gelecek sunacak olan, dünyadaki bütün mazlumların umudu olan Cumhurbaşkanımızı gümbür gümbür destekleyecektir, buna şüphem yok."