İkinci yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasında adı geçen Bilal Erdoğan hakkındaki deliller dosyaya yeni atanan savcılar tarafından tekrar incelemeye alındı. Dosya’da adı geçen 41 işadamı ise ifadeye çağrıldı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 25 Aralık’taki ikinci yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasında adı geçen oğlu Necmettin Bilal Erdoğan’la ilgili iddialar yeniden incelenmeye alındı. Operasyonu yürüten savcı Muammer Akkaş, Bilal Erdoğan’ın yanı sıra 41 işadamını ifadeye çağırmıştı. Ancak savcı Muammer Akkaş daha sonra dosyadan alındı. Özel yetkili başsavcıvekili Oktay Erdoğan ile savcılar İrfan Fidan, İsmail Uçar ve Fuzuli Aydoğdu dosyada görevlendirildi. Ancak bir değişiklik daha yapıldı ve HSYK tarafından Başsavcıvekilliği’ne Oğuzhan Atamtürk Uyar atandı. Bu gelişmenin ardında Oktay Erdoğan’ın yerini Uyar aldı. Bir ayı aşkın süredir dosyayı inceleyen yeni savcılar, ilk etapta 41 işadamını sırayla ifadeye çağırdı. Şüpheliler önümüzdeki günlerde ifade vermek için adliyeye gelecek.

Bilal Erdoğan’ın durumu belirsizliğini korurken avukatı Ahmet Özel geçtiğimiz günlerde ‘’Müvekkilim sabit ikamet sahibi olup, savcılık makamlarınca yapılacak bir bildirim üzerine ifadeye gitmek için hazır olduğumuzu kamuoyuna arz ederiz’’ şeklinde bir açıklama yaptı. Edinilen bilgiye göre, Bilal Erdoğan hakkında henüz bir karar verilmedi. Avukatın açıklamasının ardından gözlerin çevrildiği savcılar, henüz Bilal Erdoğan’a ifade daveti göndermedi. Dosyada görevlendirilen 4 savcının Bilal Erdoğan’ın dosyadaki durumunu değerlendirmeye devam ettiği, henüz bir karar vermediği belirtildi. Soruşturma dosyasındaki Bilal Erdoğan’a ilişkin teknik ve fiziki takip delillerini yeniden incelemeye alan savcılar, bazı arazilerin Bilal Erdoğan’ın yönetim kurulu üyesi olduğu Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı’na usulsüz olarak (TÜRGEV) devredilip edilmediğini de inceleme kapsamına aldı. Erdoğan’ın ifadeye çağrılıp çağrılmayacağı ise bu inceleme sonrasında belli olacak.

AKKAŞ'IN DAVETİ ULAŞMAMIŞTI

25 Aralık’ta Savcı Muammer Akkaş 41 kişilik gözaltı listesi hazırlamıştı. Yedi işadamının da mal varlıklarına tedbir koyma kararı çıkartan savcı Akkaş soruşturmayla ilgili olarak Bilal Erdoğan için de ‘ifadeye çağrı’ evrağı hazırlamıştı. Ancak bu evrak Bilal Erdoğan’a ulaşmadı. İşadamlarının mal varlıklarına konulan tedbir ise daha sonra kaldırıldı.

(Vatan)