Seray Şahiner, 7 Ağustos 2014 tarihinde BirGün’de yayımlanan "Buralar eskiden hep düz liseydi" başlıklı yazısında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan için 'üstün zekâlı' demesi nedeniyle 2610 lira tazminat cezasına çarptırıldı.

BirGün'de yer alan habere göre, Bilal Erdoğan’ın şikâyeti üzerine açılan ve bugün Çağlayan Adliyesi'nde görülen davada, Şahiner’in “Üstün zekâsına daha önceki tapelerden şahit olduğumuz Bilal Erdoğan” ifadesinin hakaret içerdiği belirtildi. Savcı, hazırladığı iddianamede 'üstün zekalı' ifadesinin basın özgürlüğü kapsamında değerlendirilemeyeceğini, Erdoğan’ın zekâsını alaya alan, aşağılayıcı, küçültücü ve eleştiri sınırlarını aşan bir ifade olduğunu iddia etmişti.

Seray Şahiner'in, suçlamaya konu olan yazısının o bölümü:

“Nicedir tape çıkmıyordu. Son tapede, üstün zekâsına daha önceki tapelerden şahit olduğumuz Bilal Erdoğan, eğitim sistemini kendi kafasına göre planlıyor, sanıyorum ki bu ailede fikirler de kalıtsal… Babasının bu yıl sıkça gündeme gelen “kızlı erkekli” beyanlarından da inciler var konuşmalarda. Bu kez babasıyla konuşurken olduğu gibi teklemiyor da, Sümeyye’nin gelmesine ihtiyaç yok yani. Gayet seri şekilde imam hatiplerin doluluk oranı ve mezun sayıları üzerinden hesaplamalar yapıyor, bu kez maksat sıfırlamak değil artırmak. Bilal Erdoğan, imam hatip bağlılığıyla, aldığı Harvard eğitimini birleştirip bir İmam Harvard füzyonu oluşturuyor adeta.”

Yazının tamamını şuradan okuyabilirsiniz.