Dışişleri Bakanlığı ve ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Wendy Sherman, ABD Başkanı Joe Biden yönetiminde Türkiye'ye gerçekleştirilen ilk üst düzey ziyarete ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Yardımcısı Büyükelçi Önal ile Sherman'ın Ankara'da yaptığı görüşmenin ardından Dışişleri Bakanlığı'nın Twitter paylaşımında, "Bakan Yardımcımız Büyükelçi Sedat Önal ile ABD’li muhatabı Wendy Sherman başkanlığında dün yapılan siyasi istişarelerde, Türkiye-ABD ilişkilerinin stratejik niteliği teyit edilmiş, bölgesel konularda görüş alışverişi yapılmış, terörizmle mücadelenin önemi vurgulanmıştır" denildi. 

'MÜLTECİLERE VERİLEN DETEĞİ TAKDİR EDİYORUZ'

"Önal ile Afganistan, Suriye ve bölgesel sorunlar hakkında verimli bir görüşme yaptık" diyen Sherman ise, "Türkiye’nin 4 milyondan fazla mülteciye verdiği sürekli desteği takdir ediyoruz. Ayrıca insan hakları, demokrasi ve hukukun üstünlüğünün önemini tartıştık" ifadelerini kullandı. Sherman, Ankara'da sivil toplum kuruluşlarıyla da bir araya geldiğini aktardı. 

'KADIN HAKLARINA DESTEK HER ZAMANKİNDEN DAHA ÖNEMLİ'

Twitter paylaşımında, Türkiye'nin İstanbul Sözleşmesi'nden çekilme kararını da değerlendiren ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı, "Türkiye'nin İstanbul Sözleşmesi'nden aniden çekilmesi derin bir hayal kırıklığı yarattı. Küresel olarak artan cinsiyet temelli şiddetle birlikte, dünya çapında kadın haklarını desteklememiz her zamankinden daha önemli" dedi.