Beyoğlu Eğlence Yerleri Derneği (Beyder) üyesi Beyoğlu esnafı, Gezi Direnişi sürecinde direnişçileri hedef alan saldırıların “esnaf tepkisi” olarak yansıtılmasına tepki gösterdi.

Esnaf bugün Mis sokakta bir araya gelerek masa ve sandalyeleriyle Galatasaray lisesine yürüdü.

Tünel meydanında bir araya gelen Beyoğlu esnafı polisin baskılarını ve belediyenin koyduğu vergileri, dışarıya masa çıkarma yasağını düzenledikleri yürüyüşle protesto ettiler.

"Esnaf 2 yıldır mağdur, yeter" yazılı pankart taşıyan esnaf buradan Galatasaray lisesi önüne yürüdü.

Yürüyüşün sonunda yapılan basın açıklamasında konuşan Beyoğlu Eğlence Yerleri Derneği (BEYDER) Başkanı Tahir Berrakkarasu "Son on gündür polisin ve Beyoğlu Belediyesi'nin baskılarının artığını ve esnafı yıldırmak için otuz çeşit vergi konduğunu" söyledi, "mühürlenen işyerlerinin açılmasını ve haksız idari cezalarının iptal edilmesini" istedi.

“KAPATIP GİDELİM Mİ?"

Bu saldırılara karşın platformlar aracılığı ile örgütleneceklerini söyleyen BEYDER Başkanı "2009 yılı Türkiye'sinde hala eğlence mekanlarını gayrı meşru, şer mekanları olarak gören bir zihniyetin olduğunu düşünmek istemiyoruz ama içkili yerler dışında bir denetim olmadı. Bu yüzden soruyoruz amaç ne? Kapatıp gidelim mi?" diye sordu.

İKİNCİ EYLEM ANKARA'DA

Berrakkarasu Beyoğlu esnafının taleplerini şöyle sıraladı:

- Sigara yasağı uygulanabilir bir biçimde yürürlüğe girsin,

- Beyoğlu'nun turistik bölge olması gözetilsin,

- İmar düzenlemesi derhal yapılsın,

- Vergiler sadeleştirilsin ve makul ölçüye indirilsin,

- Var olan borçlar taksitlendirilsin, faizleri silinsin,

BEYDER Başkanı bu konularda bir hafta içinde somut adım atılmadığı takdirde ikinci eylemlerini Ankara'da yapacaklarını söyledi. (Yurt)