Beşiktaş Belediyesi'nin, "düzenleme" adı altında Köyiçi Meydanı'na getirdiği masa yasağı şaşkınlık yarattı. Kirasını ödemekte zorlanan esnaf isyanda.

Beşiktaş Köyiçi’nde devam eden kaldırım taşlarının yenilenmesi ile birlikte güzergah üzerindeki esnafa diğer sokakların aksine uygulanan “masa yasağı” ile birlikte mağdur olan ve iş yapamaz hale gelen esnaf isyan etti. Belediye Başkanı İsmail Ünal’ın, “yasak yok” açıklamalarına rağmen, zabıta esnafa göz açtırmıyor.

 

GEÇİCİ DENDİ KALICI HALE GELDİ

Her şey ekim ayının hemen başında, İstanbul’daki 12 CHP’li belediyeden biri olan Beşiktaş Belediyesi’nin, “Köyiçi Meydanı ve Çevresi”nin düzenleme çalışmalarına start vermesi ile birlikte başladı. Ramazan ayı boyunca yapılmayan düzenleme çalışmaları, bölge esnafının işlerinin yoğun olduğu bir dönemde, apar topar başlatıldı. Esnaf, yapılacak düzenlemeden ise çalışmaların başlamasına kısa bir süre kala Belediye Başkanı İsmail Ünal’ın düzenlediği toplantı ile haberdar oldu.

Çalışmaların start alması ile birlikte ise “yasaklar” baş göstermeye başladı. Önce bunun geçici bir durum olduğu ifade edilmesine rağmen, günler ilerledikçe yasakların alanı ve kapsamı genişledi. Yapılan haberler ve sosyal medyadaki tepkiler üzerine İsmail Ünal, bir televizyon kanalına bağlanarak, “Beşiktaş insanların nefes aldığı bir yer. Esnaf rahat olsun. Yasak yok” açıklaması yaptı. Ancak Ünal'ın bu açıklamasına rağmen, yasak devam ediyor. Kirasını ödemekte zorluk çeken esnaf, çifte standartlı yasağa isyan ediyor.

 

GÜRSEL TEKİN’E ÇAĞRI

CHP yönetiminin başta genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin olmak üzere, Beyoğlu Belediyesi tarafından uygulanan masa yasağına karşı yapılan eylemlere destek verip, yasağa karşı duruş sergilediğini hatırlatan mağdur esnaflar, şunları söylüyor:  “Şimdi kendi belediyeleri böyle garip bir yasak uyguluyor. Düzenleme adı altında çifte standartlı, adil olmayan bir uygulama. Bir bölüm esnafa müsamaha gösterirken, bir bölümüne yasak uygulamak nasıl bir adalet anlayışı. Bunu kabul etmek mümkün değil.” (Gazeteport)