Katliam politikalarını destekleyen ve içinde yer alan tüm güçlerin hedefleri olduğunu belirten KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Besê Hozat, tüm aydın ve demokratik çevrelere ve Kürtlere özyönetim ilanlarına sahip çıkma çağrısında bulundu. AKP’ye ait binalara ve yerlere saldırının meşru olduğunu savunan Hozat, “Bu kadar şiddetli katliam ve soykırım karşısında yapılacak olan şey, her yerde mücadeleyi ve direnişi yükseltmek ve her yere yaymaktır” dedi.

MED NUÇE’de yayınlanan ‘Politik Alan’ programına konuşan Koma Civakên Kurdistan (KCK) Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Besê Hozat, şu an Türkiye toplumu üzerinde de korkunç bir faşizm ve baskının olduğunu söyledi. Gazeteci ve insan hakları aktivistlerinin de aralarında bulunduğu binlerce insanın AKP hükümetinin keyfi uygulamaları sonucunda tutuklandığını ifade eden Hozat şunları söyledi: “Kürdistan’da faşizm olursa, Türkiye’de demokrasi olmaz. Olmadığı da ortadadır. Şu an Türkiye’de toplum üzerinde korkunç bir baskı ve sindirme politikası ve aynı şekilde basın üzerinde de korkunç bir baskı ve sansür var. Gazeteciler ve insan hakları aktivistleri tutuklanıyor. En liberal sınırlarda konuşan, mücadele eden ve tepkisini ortaya koyan insanlar tutuklanıyor, tehditlere maruz kalıyor, linç ediliyor. İnsanlar özgürce yaşayamıyor.”

‘AKP HÜKÜMETİ TÜM TÜRKİYE’DE FAŞİZM UYGULUYOR’

Kürtler üzerindeki inkar-imha politikası sürdükçe Türkiye’de faşizmin asla son bulmayacağını ve toplum üzerinde baskı ve anti-demokratik uygulamaların süreceğini söyleyen Hozat; “Kürtler üzerinde inkar ve imha politikası sürdükçe Türkiye’de faşizm asla son bulmayacak ve Türkiye toplumları üzerinde baskı ve anti-demokratik uygulamalar sürecektir. Şu an yaşanan durum da odur. Kürdistan’da da Türkiye’de de yaşanan faşizmdir. Aynı uygulamalar, farklı yöntem ve biçimde uygulanıyor. Kürdistan’da Kürtler direndiği, buna karşı koyduğu ve mücadele ettiği için korkunç baskı ve katliamlarla karşı karşıya. Fakat Türkiye’de bu politikalar karşısında belli bir sinmişlik, sessizlik ve suskunluk olduğu ve karşısında duran olmadığı için bu politikalar daha rahat sürdürülüyor. Bu anlamda suskunluk sürdüğü müddetçe, faşizm daha da yükselecek ve güçlenecektir. Bunu aşmanın ve kırmanın yolu direnmektir” diye konuştu.

‘İNFAZ VE FİZİKİ KATLİAMLAR GENELLEŞECEKTİR’

Kürdistan’da özyönetim direnişlerine karşı gerçekleştirilen saldırı ve katliamların Kürdistan ile sınırlı kalmayacağını, Türkiye geneline de yayılma tehlikesi olduğunu söyleyen Hozat, devamla şunları ifade etti: “Bugün Kürdistan’da uygulanan katliam ve soykırım çok kısa bir zamanda Türkiye’de de uygulanacaktır. Bu baskılar farklı kültürel ve inanç topluluklarına, farklı yaşayan liberal ve laik kesimlere ve farklı düşünen toplumsal gruplara dönük genelleşecektir. İnfaz ve fiziki katliamlara da varacaktır. Yani Kürdistan’daki bu durum sadece Kürdistan ile sınırlı kalmayacaktır.” (Kaynak: ANF)