Gezi Parkı eylemleri sırasında evinden ekmek almak için çıktıktan sonra polisin gaz fişeğiyle başından vurduğu ve 269 gün sonra hayatını kaybeden Berkin Elvan’ın avukatları, katillerin tespit edildiğini açıkladı.

Basın açıklaması yapan avukatlar, Berkin’in vurulduğu bölgede o sırada Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’ne bağlı 5′inci Birliğin görev yaptığını duyurdu.

Gazeteci Can Ertuna’nın Twitter’dan yazdığına göre, avukatlar dört polisin tutuklanmasını istedi.

Berkin Elvan soruşturmasıyla ilgili olarak TOMA’dan elde edilen görüntülerle ilgili ikinci bilirkişi raporu bugün savcılığa ulaşmıştı.

Soruşturma dosyasına giren raporda Berkin’İn vurulduğu sokağın başında bulunan TOMA’dan çekilen 35 dakikalık görüntülere ilişkin bilgiler yer alıyordu.

Aynı görüntülerle ilgili ilk rapor, daha önce soruşturma dosyasına konulmuştu. Bilirkişi sıfatıyla görüntüleri inceleyen İlhan Koç, hazırladığı raporda, görüntülerin TOMA’nın ön ve arkadan çekilmiş kamera görüntüleri olduğunu belirtmişti. Koç, TOMA’nın önünde bulunan eylemci gruba biber gazı sıkarak müdahale eden çevik kuvvet polislerinin fotoğraflarını bir rapor halinde soruşturma dosyasına koymuştu. (diken)