Gezi Parkı gösterileri sırasında polisin attığı biber gazının başına isabet etmesi sonucu hayatını kaybeden Berkin Elvan'ın vurulduğu yerin yakınında görev yapan polislerle ilgili fotoğraflara ulaşıldı.

Berkin vurulmadan hemen önce çekildiği öne sürülen fotoğraf geçtiğimiz günlerde Berkin Elvan'ın ölümüyle ilgili olarak yürütülen soruşturma dosyasına girmişti.

Geçtiğimiz hafta Berkin Elvan'ın avukatı Evrim Deniz Karatana tarafından soruşturma dosyasına konulan fotoğrafta 7-8 polis görünüyor. Fotoğrafın, Berkin Elvan'ın öldürüldüğü yere iki dakikalık uzaklıkta bulunan bir poliklinikte görev yapan bir kişi tarafından çekildiği öğrenildi.

Fotoğrafı çeken poliklinik görevlisi P.K., geçtiğimiz hafta soruşturmayı yürüten savcı Faruk Bildirici'ye verdiği ifadede, fotoğrafı olay sabahı 07.11'de çektiğini söylemişti. 


“ASTIM HASTASIYIM, GAZDAN ETKİLENDİM”
Berkin Elvan gaz bombası fişeği ile vurulmadan kısa bir süre önce, olay yerine 2 dakika mesafede bulunan polikliniğin camından polislerin fotoğrafını çeken P. K. fotoğraf soruşturma dosyasına girdikten iki gün sonra tanık olarak ifade vermişti. Poliklinikte görevli diş hekimi M. B.’nin asistanı olarak çalıştığını belirten P. K. şunları söylemişti:
 
“Astım hastasıyım. M. B. hanımla Cumartesi günü çalışmaya başladık. Cumartesi günleri mesaimizi uzatırız. Akşam da uzunca bir müddet çalışırız. O günde Cumartesi günü akşam 23.00’te işimiz bitti. Ancak dışarıda çok yoğun bir olaylar seyrettiği için eve gitmemeye karar verdik. Korktuk, M. B. hanımla poliklinikte kalmaya karar verdik. Pazar sabahı uyandığımızda dışarıda olayların tekrar devam ettiğini gördük. Pazar sabahı gazların poliklinik içerisine girmesinden dolayı ben rahatsızlandım. Sabah 06.40 sıralarıydı.
 
“SOKAKTA BEKLEYEN POLİSLERİN FOTOĞRAFINI ÇEKTİM”
Kalkıp ilaçlarımı alacaktım. M. B. hanım da hiç uyumamıştı. M. B. hanım sokakta bekleyen bir grup polise pencereyi açarak ‘asistanım astım hastası, lütfen gaz sıkmayın’ dedi. Polisler de ‘içeriye gir’ diyerek bağırdılar. Biz de pencereyi kapatıp içeri girdik. Daha sonra geçtiğimiz yan odadan ben Nokia E72 marka cep telefonuyla poliklinik önünde sokakta bekleyen polislerin fotoğrafını çektim. Sonra pencereyi kapatıp içeriye girdim. İkimiz de uyuduk. Bana göstermiş olduğunuz fotoğraf benim çekmiş olduğum fotoğraftır.”


“GAZ POLİKLİNİĞİN İÇİNE GİRDİ”
Diş hekimi M. B. ise  olay gününü şunları anlatmıştı:

“Olay günü 16 Haziran 2013’de günü saat 07.11 sıralarında iş yerinde bulunuyordum. Hatta bütün gece çalışmıştım. İş yerimizin tam arkası Piyalepaşa Mahallesi Piyalepaşa Cad. No 20/A Okmeydanı adresindedir. Gece kliniğimiz önünde, Anadolu Kahvesi önünde Gezi Parkı olaylarını protesto eden yurttaşlar bulunuyordu. Sonra bunlara polis gazla müdahale etti. Hatta atılan gazlar kliniğin içine geldi. İnsanlar kaçışınca gerek parktan gerek gerekse Cemal Kamacı yönünden polisler bizim kliniğin önüne geldiler. Sayıları 10-15 kişi idi. Bu esnada ben camdan aşağıda sokakta bulunan polislere ‘İçeride hasta var’, çünkü asistanım astım hastasıydı söylediysem de polislerden birisi ‘gir içeri’ diyerek sert bir üslupla bağırdı. Aradan da biraz zaman da geçti, gaz kokusu dağılmıştı.
 
“DELİL OLABİLECEĞİNİ DÜŞÜNDÜK”
Asistanım P.K. bana polisin çıkışmasına çokta kızarak sokakta bekleyen kliniğimiz önündeki polislerin bir adet fotoğrafını çekti. Biz de resmi Berkin Elvan soruşturmasına delil olabileceğini düşünerek verdik. Berkin’in yaralandığı yer ile bizim polikliniğimizin olduğu yere 2 dakika da gidilebilir. 50-100 metre arasındaki bir mesafedir. Fotoğrafı da 07.11’de çekildi. Zaten fotoğraf çekildikten bir müddet sonra da Berkin’in vurulup yaralandığı yere doğru koşuşturdular. Bizim yerden Berkin’in vurulduğu yere baksam görülebilecek mesafededir. Ancak polisler koşuşturduktan sonra biz görevimize döndük. Sabaha kadar uyumadığım için poliklinikte 11.00’e kadar uyudum.” (gazeteport)