Gezi Parkı olayları sırasında ekmek almak için evinden çıktığı sırada polisin attığı gaz kapsülüyle başından yaralanan ve 205 gündür hastanede uyutulan Berkin Elvan'ın, 15'nci yaş günü dilek balonlarıyla kutlandı. Dilek balonları gökyüzüne bırakılırken herkesin ortak dileği 'Berkin Uyan' oldu.

Berkin Elvan'ın doğum gününü kutlamak ve ona destek olmak için sevenleri sosyal medya üzerinden haberleşerek dün saat 16:00'da Okmeydanı Eğitim Araştırma Hastanesi önünde toplandı.

Kalabalık doğum günü pastası, çiçek ve ekmekleri bir masanın üzerine koydu. Berkin'in hayata tekrar gözlerini açması için dilek dilenerek, 'İyi ki doğdun Berkin; bizimle güzel günlere büyümen dileğiyle' denildi ve dilek balonları uçuruldu.

Hastane girişinde Elvan için, getirilen pastanın üzerindeki mumlar yakıldı ve ayakkabı kutusundan oluşturulan dilek kutusuna katılımcılar dileklerini yazarak bıraktı.

Berkin'in dayısı Kenan Düzen, "Durumunda bir gelişme yok. Gözleri açık ama boşluğa bakıyor. Bir işaret vermesi için dünyaları vermeye hazırız" dedi.

AİLENİN İSTEĞİYLE AÇIKLAMA HASTANE DIŞINDA YAPILDI

Eyleme çok sayıda kişinin katılması nedeniyle Berkin Elvan'ın yakınları, hastane giriş-çıkışlarını engellememek ve yatan hastaları rahatsız etmemek için etkinliğin hastane dışında yapılmasını istedi. Bunun üzerine etkinliğe katılanlar hastanenin karşısında bulunan boş alana geçti. Burada yapılan basın açıklamasında, 'Berkin Elvan 204 gündür yoğun bakımda yaşam mücadelesi veriyor. Olay üzerinden aylar geçmesine rağmen hedef alarak Berkin'i başından vuranlar elini kolunu sallayarak sokakta gezmekte ve halen haklarında en ufak hukuki bir işlem başlatılmamaktadır. Bizler burada 'Uyan Berkin, iyi ki doğdun' demek için toplandık. Ailesi ve sevenlerinin Berkin'le beraber direndiği 205. günde 'İyi ki doğdun Berkin, bizimle güzel günlere büyümen dileğiyle' demek için toplandık" denildi. Açıklamanın ardından etkinliğe katılanlar ellerindeki balonları uçurdu.

PASTANIN YANINA EKMEK KOYDULAR

Açıklama yapılan alana getirilen doğum günü pastasının yanına, Berkin Elvan'ın ekmek almak için çıktığı sırada yaralanması nedeniyle ekmek konuldu. Ayrıca etkinliğe katılanlar Elvan için havaya dilek balonu bıraktılar.

BERKİN KALKIP HESABINI KENDİ SORACAK

Baba Sami Elvan da yaptığı açıklamada, 'Bugün Berkin 15 yaşına girdi. 14 yaşında bir uykuya daldı. 15 yaşında halen uyuyor. Halen sorumlular ortada yok. Berkin'in evde kutlaması gereken doğum gününü, bugün dostlar yalnız bırakmadı hastanede kutluyoruz. Berkin lise birincisi sınıfta olması gerekirken hastanede serumla besleniyor. Bunu yapanlar acaba rahat mı? Onları karşımızda görmek istiyoruz. İnanıyoruz ki, Berkin'imiz kalkacak ve bunlardan kendisi hesabını soracak" diye konuştu.