Gezi Parkı eylemlerinde Okmeydanı'ndaki evinden ekmek almak için çıktığı sırada biber gazı bombasının kapsülüyle başından yaralandıktan 269 gün sonra hayatını kaybeden Berkin Elvan için Türkiye genelinde anma ve protesto eylemleri düzenlendi. 


Sert müdahalelerin yapıldığı Ankara'da yürümek isteyen ODTÜ'lü eylemcilere polis müdahale etti. Akşam saatlerinde Ankara Kızılay'daki protestolara da biber gazı bombaları ve TOMA'lardan sıkılan tazyikli sularla müdahale edildi.  İstanbul'da Beşiktaş, Bakırköy, Kadıköy, Avcılar, Kartal'da protestolar yapıldı, polis Taksim'de, Kdıköy'de göstericelere müdahale etti.

Ankara'da müdahale sırasında bir öğrenci gaz fişeğiyle yaralandı. Kızılay'da da akşam saatlerinde Berkin Elvan için yapılan protesto gösterilerine müdahalede bazı protestocuların yaralandığı bildirildi.

Türkiye çapındaki eylemelrde birçok yaraı olduğu bildirilidi. Beyoğlu Mis sokakta bir kişi başına isabet eden biber gazı kapsülü ile yaralandı. Mersin'de, eylemcilere müdahale eden TOMA yolun karşı tarafına kaçmaya çalışan 2 kadına çarptı. Kadınlardan birinin durmunun ağır olduğu belirtiliyor.

İstanbul’da polisler Taksim Meydanı ve Gezi Parkı halka kapattı. Taksim’deki, Kadıköy'deki Berkin Elvan eylemine polis müdahale etti. İstiklal caddesinde toplanana kalabalık, "Berkin Elvan onurumuzudur" "Katil devlet hesap verecek", "Katil polis hesap verecek", "Berkin'in katili AKP'nin polisi"  ve "Hırsız var" sloganları atıyor.