İçişleri Bakanı Efkan Ala, Berkin Elvan'ın ölümüyle ilgili, "Müfettiş görevlendirildi. Sonucunu paylaşacağız. Ama şunun garantisini verebilirim. Yanlış yapıldıysa üstü örtülmez" dedi.

Ala, TBMM'de gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin, Berkin Elvan'ın öldürülmesine ilişkin olarak görgü tanıklarının, polislerin doğrudan ateş ettiğine dair ifadelerinin bulunduğunu belirtmesi üzerine Bakan Ala, şunları kaydetti:

"Böyle bir mevzuda, bir kaç mevzuda, ayaküstü soru sormak, cevap almak, bir kere Türkiye'ye katkı sağlayan usul değil. Biz bütün olayları, olan bitenleri son derece ciddi biçimde ele alıyoruz, müfettişleri görevlendiriyoruz, soruşturmaları yapıyoruz, sonucu da kamuoyuyla paylaşacağız, paylaşıyoruz. Şu anda devam eden soruşturmalar, incelemeler var, sonuçlanmış olanlar var.

Şunu garanti edebilirim, hiçbir şey, hiçbir yanlış yapıldığı zaman bunun üstü örtülmez, hiçbir şey de kamuoyundan gizli tutulmaz. Bizim bulunduğumuz yer sonucu peşinen ilan etmeye müsait bir yer değil. O, yanlış olur. Biz millet için bir hadise olduğu zaman elimizdeki bütün imkanları oraya teksif edip, soruşturup, sonuçlandırıp, millete açıklamakla yükümlüyüz, bunu yapacağız, yapıyoruz."