Gezi eylemleri sırasında Okmeydanı’ndaki evinden ekmek almaya giderken polisin attığı gaz bombasının başına gelmesi sonucu 269 gün yoğun bakımda kalan ve yaşamını yitiren Berkin Elvan’ın babası Sami Elvan, tehdit edildiklerini söyledi.

Bir haftadır kendisini polis diye tanıtan birileri tarafından telefonla arandığını, hakaretlere ve tehditlere maruz kaldığını ifade eden Elvan, suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

Son 1 hafta içinde peş peşe bilinmeyen iki farklı cep telefonu üzerinden rahatsız edilen aile, bunun üzerine Twitter’deki Berkin Elvan adresi üzerinden kendilerini arayan iki cep telefonu numarasını açık bir şekilde yazdı.

Baba Elvan, “Arayan kişi kendisinin polis olduğunu özellikle söyleyince, bizde Twitter hesabından gerekli yerlere bunu iletmek istedik. Konu ile ilgili suç duyurusunda bulunacağım. Küfür ve hakaretleri beni üzüyor. Ben bugüne kadar kimseye böyle konuşmadım, bunlar zoruma gitti. Neden beni rahatsız ediyorlar, neyin nesidir bilmiyorum. Herkesten de şüphelenebilirim. Benim bugüne kadar hiç düşmanım olmadı ki beni birileri arasın, tehdit etsin, küfürler savursun. İlk kez böyle bir şey ile karşı karşıyayım, o yüzden huzursuz oldum” dedi.