Gezi eylemlerinde polisin gaz fişeğiyle vurularak hayatını kaybeden 15 yaşındaki Berkin Elvan’ın ailesi, Yunanistan’da seçimleri kazanan sol parti SYRIZA’nın lideri Aleksis Tsipras’a bir mektup yolladı.

Atina’da yedi yıl önce polis kurşunuyla öldürülen 15 yaşındaki Aleksis Grigoropulos’la Berkin’in yan yana fotoğraflarına dikkat çekilen mektupta, “Aleksis ne kadar bizimse, gördük ki Berkin o kadar sizin olmuş” denildi.

Hürriyet gazetesinden Yorgo Kırbaki’nin haberine göre mektubu Tsipras'a CHP Gençlik Kolları Başkanı İrfan İnanç Yıldız, Başkan Yardımcıları Nazlı Kiran ve Sinan Öztürk ile Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Gökçe Gökçen’den oluşan heyet iletti

"ALEKSİS NE KADAR BİZİMSE, GÖRDÜK Kİ BERKİN O KADAR SİZİN OLMUŞ"

Berkin Elvan’ın annesi Gülsüm ve babası Sami Elvan’ın Tsipras’a gönderdikleri mektup ise şöyle:

“Aleksis ne kadar bizimse, gördük ki Berkin o kadar sizin olmuş. Berkin ve Aleksis’in yan yana fotoğrafları bizi ayıran sınırların ne kadar anlamsız olduğunu bize gösterdi. Suyun iki yanında yaşayan kardeşleriz. Siyasal anlamda Syriza’nın başarısı bize umut oldu. Dostluğun, kardeşliğin ve dayanışmanın ne olduğunu ancak bizler anlatabiliriz. Bizim şairimiz Hikmet’ten tanırız Baloyannis’i, o karanfilli gülen adamı. Bizim çocuklarımız da gülsün diye, daha yaşanılası bir ülke olsun diye umutla beklemekteyiz. Sizin gülmeniz bizim gülmemizdir. Gülen bir Yunan halkının varlığı bize umut olacaktır. Yaşasın Enternasyonalist dayanışma.”