Oyuncu Hamit Demir, Sanat Meclisi'nin Gezi Direnişi sırasında polis tarafından gaz fişeği ile başından vurularak öldürülen Berkin Elvan için yaptığı videoda yer alınca, 13 bölümdür yer aldığı, Diriliş "Ertuğrul" dizisinden çıkarıldı.

Sözleşmesi tek taraflı sonlandıran oyuncu, Ege’nin Sesi gazetesine yaptığı açıklamada Berkin Elvan videosunda oynadığı için kendisine, 'Yukarıdan çok baskı var' denildiğini ifade etti.

Demir, "14. Bölümde ismim yer almadı. Neden diye sordum. Berkin Elvan videosunda yer almamdan dolayı yukarıdan çok baskı var sizi dinlendirmek istiyoruz dediler bir kaç hafta. Yapımcılar yukarıdan gelen eleştirileri durduramıyoruz dediler. Ben de kendilerine benim tavrımın değişmeyeceğini ifade ettim. Aradan geçen 2 ay sonra sözleşmemin sonlandırılacağını ifade ettiler. Hikâyedeki rolüm ise bitmemişti. Bizim sözleşmelerimiz kabaca kölelik koşullarına dayandığı için tek taraflı feshetme haklarını kullandılar. İstedikleri gibi bunu yapma koşullarına sahipler. Sözleşme iptal nedeni olarak da sözleşmedeki maddeleri örnek gösterdiler. Direk olarak zaten Berkin Elvan Videosu'nda oynadınız bu yüzden diyemediler. Bu şekilde bir cezalandırma yapılmaya çalışılıyor. Bazı arkadaşlarımıza da davalar açtılar” dedi.

Bu gibi durumda olan birçok arkadaşının bulunduğunu belirten Demir, “Fakat paylaşamıyorlar. Hayattaki bakış açımızla devam edeceğiz. Bizim sözleşmemiz yapımcıya bağlı olduğumuz için yapımcı tarafından feshedildi. TRT direk bizim muhatabımız değil' dedi.

Berkin Elvan için hazırlanan videoda, Berkin Elvan'ın katil zanlılarının geçen zamana rağmen kimliğinin tespit edilemediğine dikkat çekilmişti. Videoda yer alan birçok sanatçıya soruşturma açılmıştı.