Gezi Direnişi sırasında İstanbul Okmeydanı’nda başına isabet eden gaz fişeğiyle ağır yararlanan, 269 gün boyunca sürdürdüğü yaşam savaşı sonucunda 11 Mart 2014’te hayatını kaybeden Berkin Elvan, ölümünün ikinci yıldönümü dolayısıyla mezarı başında anıldı.

Feriköy Mezarlığı’nda gerçekleştirilen anmaya Berkin’in anne ve babası Gülsüm Elvan ile Sami Elvan’ın yanı sıra arkadaşları ve Gezi aileleri katıldı.

Elvan’ın mezarı başında çıra yakıldı, Gezi Direnişi’nde yaşamını yitirenler için saygı duruşunda bulundu.


Taksim Dayanışması’ndan mimar Mücella Yapıcı ve baba Sami Elvan konuşma yaptı.

Yapıcı, “Umudumuzu yitireli tam iki yıl oldu. 11 Mart tarihinden bu yana hiçbir polis yargı önüne çıkarılmış değil.Tıpkı adalet peşindeki binlerce katledilen canlarımız gibi” dedi.

İki yılın ardından Elvan’ı öldüren polisin kimliğinin belli olduğunu belirten Yapıcı, ancak polisin halen yargı önünde hesap vermediğini söyledi: “Berkinimiz için aradığımız adaletin aynı zamanda milyonların talebi olduğunu biliyoruz. Bunun sorumluluğuyla sürecin peşini bırakmayacağız.”


‘OĞLUMUN KATİLİ ERDOĞAN’

Yapıcı’nın ardından konuşan baba Sami Elvan da, ölüm emrini verenler yargılanmadıkça bir polisin yargılanmasının bir anlam ifade etmeyeceğini söyledi.

“Buradan bir kez daha söylüyorum oğlumun katili Cumhurbaşkanı Erdoğan’dır. Berkin ekmek almaya çıktı. Kanlı gömleğiyle geri döndü. Acaba Cumhurbaşkanı bizim acımızı anlıyor mu? Benim yaram hiç iyileşmiyor. Benim çocuğumun mezarına milyonlar geliyor. Ama onun mezarına tükürülecek.”

Anma “Berkin Elvan ölümsüzdür” sloganı ve mezarı başına bırakılan çiçeklerle son buldu.

(Kaynak: İMC TV)