İstanbul 17. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yarın görülecek Berkin Elvan duruşmasına katılım çağrısı yağan baba Sami Elvan, "Bu dava sadece Berkin'in değil tüm çocukların davası. Onun için herkesin sahiplenmesi gerekiyor" dedi. 

İstanbul Okmeydanı’nda Gezi direnişi sırasında, 16 Haziran 2013'te polisin attığı gaz fişeğinin başına isabet etmesi sonucu 269 gün yoğun bakımda kaldıktan sonra hayatını kaybeden Berkin Elvan’ın öldürülmesine ilişkin açılan davanın 3'üncü duruşması 16 Kasım'da İstanbul 17'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek. Dava avukatları önceki duruşmada mahkemenin istenilmesine karar verdiği hiçbir bilgi ve belgenin gönderilmediğini dile getirdi. Avukatlar, davanın uzatılmaya çalışıldığını ve sonuçsuz bırakılmak istediğini vurguladı. 
 
ELVAN AİLESİNDEN SAHİPLENME ÇAĞRISI
 
Elvan'ın babası Sami Elvan ise şu ana kadar görülen iki duruşmanın tamamen siyasi iktidarın baskısı altında geçtiğini dile getirdi. Elvan, taleplerinin asla değişmediğini kaydederek, yarın görülecek olan duruşmada da taleplerini dile getireceklerini söyledi. Kendilerine göre her şeyin çok açık olduğunu ifade eden Elvan, "Vuranlar da, emir verenler de belli zaten. O bakımdan önemli bir duruşma. Sadece burada Berkin ismi var ama tüm çocuklar için önemli bir dosya. Onun için de herkesin sahiplenmesi gerekiyor. Kamuoyunun desteğine bu açıdan çok ihtiyacımız var" dedi. 

"Bu dava sadece Elvan ailesinin davası değil" diyen Elvan, bu davada çıkacak bir kararın öldürülen diğer çocukların davalarında da emsal bir karar olacağını kaydetti. Elvan, "Baştan beri katili koruyorlar. Bu kişinin tutuklanmasını talep ediyoruz" dedi.