Berkin Elvan dosyasında İçişleri Bakanlığı tarafından idari soruşturma yapmakla görevlendirilen iki başmüfettişten biri olan Beyoğlu eski Emniyet Müdür Yardımcısı Gökhan Özsavaş. Özvarış, kamuoyunun yakından tanıdığı bir isim.

Özsavaş, 2010 yılında Erdoğan’ın Dolmabahçe’de rektörlerle yaptığı toplantıya karşı yapılan protestoda E.Ö isimli genç kadının karnındaki bebeği kaybetmesine neden olan polis amiri olarak gündeme gelmişti.

Bu olayın ardından, cezalandırılmak bir yana terfi ile ödüllendirilen Özsavaş, idari soruşturmayı yaptığı Berkin Elvan dosyasında polisi aklamak için ifadeleri manipüle etmekle suçlandı.

Zeynep Kuray'ın ANF'de yer alan haberine göre Özsavaş, yoğun bir polis 'terörünün' yaşandığı 2009-2010 yıllarında Beyoğlu İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı olarak görev yapıyordu. Aynı zamanda polise, Aralık 2010’da Erdoğan’ın Dolmabahçe’de rektörlerle yaptığı toplantıyı protesto etmeye gelen Genç-Sen’li üniversite öğrencilerine yönelik saldırı emrini vermişti.

Verdiği bu emirle 5 aylık hamile olan E.Ö isimli genç kadının bebeğini kaybetmesine de neden olan Özsavaş, olay anında verdiği emre ilişkin görüntüler mevcut olmasına rağmen yargılanmadı. Özsavaş, cezalandırılmak yerine 2012 yılında terfi ettirildi. 2013 yılında İçişleri Bakanı tarafından idari soruşturma yapmakla görevlendirilen Özsavaş, bu kez de Berkin’i vuran polisleri aklama çabalarıyla gündeme geldi.

Özsavaş’ın 4 şüpheli polisten aldığı birbirine tıpatıp benzeyen ifadelerde, suçun göstericilere atılması dikkat çekmişti. Özsavaş , Şişli Etfal hastanesinin acil servisi karşısındaki kantinde çalışan bir şahsın ifadesine dayanarak Elvan’ın söz konusu olaydan bir gün önceki gösterilerde yaralandığını ve hastaneye getirildiğini iddia etmişti. Ancak çok geçmeden bu iddianın asılsız olduğu ortaya çıkmıştı.