Gezi Parkı eylemleri sırasında gaz fişeğiyle vurulan ve 269 gün komada kaldıktan sonra 15 yaşında hayatını kaybeden Berkin Elvan için doğum gününde vurulduğu yerde ve mezarı başında anma düzenlendi.

Berkin Elvan, 11 Mart 2014’te hayaını kaybetmişti. Anne Gülsüm Elvan ile baba Sami Elvan, sıra arkadaşları ve çok sayıda kişi Elvan’ın doğum gününde mezarı başında ve vurulduğu yer olan Okmeydanı’ndaki anmalara katıldı.

Elvan’ın vurulduğu yer polis ablukasına alınırken, çok sayıda zırhlı araç mahallenin giriş ve çıkışlarına konumlandırıldı. Anma başlamadan önce anne Gülsüm Elvan polisin tutumuna tepki göstererek “Bu yaptıklarınızdan utanın, size acıyorum” dedi.

Anmada ilk olarak konuşan Liseli Öğrenci Birliği’nden Nazlı Yöyler, altı yıldır Berkin Elvan için adalet arayışlarının devam ettiğini ifade etti. Olay yeri incelemenin altı yılın sonunda yapıldığını dile getiren Yöyler, “Biz sıra arkadaşımız Berkin için adalet istiyoruz. Bizler dostumuz Berkin için kardeşlerimiz Ceylan Önkol ve bütün katledilen çocuklar için adalet istiyoruz. Bu uçurduğumuz dilek feneri bizim adalet dilek fenerimizdir. Tüm katledilen sıra arkadaşlarımız için Suruç’ta katledilen 33 düş yolcusu için uçurduğumuz adalet feneridir” diye konuştu.

Açıklamalardan sonra Elvan için gökyüzüne dilek fenerleri uçuruldu.

Ardından söz alan Gülsüm Elvan, zor bir süreçten geçtiklerini, Berkin yaşamış olsaydı 21 yaşında olacağını ve onun doğum gününü bu şekilde değil de daha başka türlü kutlayabileceklerini söyledi. Her ne olursa olsun binlerce Berkin’in bugün yanında olduğunu belirten Elvan, “Bu çocukların hepsi birer Berkin. O ölmedi yaşıyor. Bu uçurduğumuz dilek feneri Berkin’in nezdinde katledilen bütün çocuklar için adalet diliyorum. Diğer çocuklar için umut olsun” ifadelerini kullandı.  

Kaynak: Mezopotamya Ajansı