İzmir'de okul müdürlerinin katıldığı ve kayıt altına alınmayan toplantılarda Berkin Elvan için düzenlenen eylem ve etkinliklere katılan tüm öğrenci, öğretmen ve idareciler için soruşturma açılması istendi.

Konak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ilçe genelindeki orta okul ve lise müdürlerini toplayarak Berkin Elvan'ın ölümü sonrası yapılan protestolara katılan öğretmen, öğrenci, idareci kim varsa hepsine soruşturma açılmasını istedi. Müdürlük velisinin bilgisi dahilinde, raporlu, mazeretli bile olsa o günlerde okula gelmeyen öğrencilerle ilgili de soruşturma yapılmasını istedi. Soruşturma girişiminin Bakanlık talimatı ile İzmir ili genelinde yapıldığı dile getiriliyor.

Özer Akdemir'in Evrensel'de yer alan haberine göre, soruşturma talimatı Alsancak Melih Özakat İlköğretim Okulu Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıda verildi. Konak ilçe sınırları içerisinde bulunan lise ve ortaokul müdürlerinin çağrıldığı toplantıda herhangi tutanak oluşturulmadı. Toplantıda Konak İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Cebrail Aslan’ın, okul müdürlerinden Berkin Elvan anmasına katılan, ya da o günlerde okula gelmeyen tüm öğretmen, öğrenci ve idareciler hakkında soruşturma başlatılmasını istediği belirtildi. Tek gündem maddesinin bu olduğu özel toplantı kayıt altına alınmazken, bununla ilgili yazılı bir belge isteyen okul müdürlerine de ‘gerek yok’ yanıtı verildi.