12 Eylül’de gözaltında kaybedilen Cemil Kırbayır’ın kardeşi Mikail Kırbayır, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başlattığı 'Adalet Yürüyüşü'nü değerlendirdi. 

Cemal Kırbayır’ın mezar yerini öğrenebilmek için mücadele verirken 105 yaşında hayatını kaybeden Berfo Ana’nın diğer oğlu olan Mikail Kırbayır, Adalet Yürüyüşü için “Bu haldeyken başka çare kalmadı, destekliyorum, omuzluyorum, omuzlayacağım” dedi. 

Kırbayır, T24'ten Hülya Karabağlı'ya Adalet Yürüyüşü’nü şöyle değerlendirdi:

Cumartesi İnsanları olarak biz bunun destekçisiyiz, açıklamalarımız bu yöndedir. Bireysel olarak gecikmiş olsa dahi selamlıyorum.

22 yıldır da biz Galatasaray’da hak ve adalet diyoruz. Anlatamamışız, yollara düşmüşüz. Ankara yollarına düşmüşüz. Biz 2010 yılında İstanbul’dan Ankara’ya TBMM’ye yürümüştük. Ne için yürümüştük? Adalet için yürümüştük.

“Sizin yasalarınız çalışmıyor, tersine çalışıyor, bizim kayıtlarımız vardır, mezar yerimiz yoktur, yasama organı çıkarın” gibi bir sürü taleple geldik. Bizim siyasi parti guruplarını dolaştık, engelse bu yasaları kaldırın dedik, adalet talep ettik. Adaletsizlikle memnuniyetsizliğimi bundan yurttaş olarak mutlu olmadığımızı, taleplerimizi dinleyen olmadı gel gör ki bıçak kemiğe dayandı.

Bir ülkenin ana muhalefet partisi 70 yaşlarındaki bir genel başkan yollara düşmüşse Allah canımızı almış demektir. Bunu dünya kamuoyu görüyordur, biz aklımızı da yemedik herhalde aklımızın fitresi birilerini yüz bin sene idare eder. Bu haldeyken başka çare kalmadı o yüzden destekliyorum. Omuzluyorum, omuz vereceğim.