Gazeteci Barış Yarkadaş, Halk TV'de katıldığı Şimdiki Zaman programında herkesin merak ettiği "Berat Albayrak nerede?" sorusunun cevabını verdi.

Halk TV'de yayınlanan Şimdiki Zaman programında Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan istifa eden Berat Albayrak'ın istifasına dair konuşuldu.

Gürkan Hacır'ın sunduğu gazeteci İsmail Saymaz, Barış Yarkadaş ve Elfin Tataroğlu'nun katıldığı programda istifa süreci masaya yatırıldı.

Programda konuşan Barış Yarkadaş, öğrendiği kadarıyla Berat Albayrak'ın babası Sadık Albayrak ile Trabzon'da yaylaya çıktığını ifade etti.

Yarkadaş, "Şu an Türkiye'de herkes Berat Albayrak'ın nerede olduğunu soruyor. Bazı kaynaklar Berat Albayrak'ın ailesi ile birlikte İngiltere'ye gitmiş olabileceğini iddia ediyor. Ancak benim edindiğim bilgi ise Berat Albayrak'ın babası Sadık Albayrak ile birlikte, çocukları ve eşini de yanına alarak Trabzon'a giderek yayladaki evlerinde zihni bir dinlenmeye çekildiği yönünde..." dedi.

"Berat Albayrak şu an Trabzon'da dinleniyor. Artık siyasete veda etti. Edindiğim bilgiye göre; Bir iddiada baba Sadık Albayrak'ın da AKP'den istifa ettiği yönünde. Ancak dediğim gibi. Bu bir iddia..." diyen Yarkadaş duyumlarını şöyle aktardı:

"Yine bir başka iddiaya göre, Sadık Albayrak, kriz sürecinde Tayyip Erdoğan'a ulaşamıyor ve çok kırılıyor. Ben, pazar gecesinden beri değişik saatlerde Berat Albayrak'ı hergün en az 4 kere aradım. Albayrak sonu 61 61 ile biten telefonunu hiç açmıyor. Berat Albayrak'a şu an hiç kimse ulaşamıyor."