Sosyal medya hesabından paylaştığı mesajla görevinden istifa eden eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarıyla yeniden gündemde.

Erdoğan ilk olarak 22 Şubat’ta partisinin İzmir kongresinde damadı Albayrak’la ilgili muhalefetin eleştirilerini “kendisine ve ailesine yönelik saldırı” olarak nitelendirdi, enerji ve ekonomideki başarılarını anlatırken 'damatlığını' ise 'talihsizlik' olarak değerlendirdi.

Erdoğan partisinin son grup toplantısında da Merkez Bankası rezervleri konusunda hedef olan damadına bir kez daha sahip çıktı, "Kaybolan bir şey yok" ve "Damat kadar taş düşsün başınıza" dedi.

Erdoğan’ın bu açıklamaları AK Parti kongresi yaklaşırken yapması ise kulislerde, “Damada yeniden görev mi verilecek?” sorusuna neden oldu.

AK Parti içinde bazı yöneticiler Albayrak’ın Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’ne Enerji Bakanı olarak dönebileceğini ya da parti yönetiminde görev alabileceğini ileri sürerken bazı AK Partililer ise, “Hayır bitti o iş, geri dönüş olmaz” yorumunu yaptı.

Kulislere bakılırsa parti yönetimi ve kabinede en az yarı yarıya değişim beklenen kongre sürecinde gözler daha uzun süre Albayrak isminde olacak...

Kaynak: Duvar