Ankara’daki patlamada yaşamını yitiren üç gencin Karşıyaka Mezarlığı’ndaki cenaze töreninde acılı aileler isyan etti.

13 Mart Pazar akşamı Ankara Kızılay’da yaşanan bombalı saldırıda hayatını kaybeden Çankaya Üniversitesi öğrencisi Elvin Buğra Aslan, Ufuk Üniversitesi öğrencisi Zeynep Başak Gülsoy, Ayrancı Anadolu Lisesi öğrencisi Destina Peri Parlak’ın cenazeleri bugün Karşıyaka Mezarlığı’nda uğurlandı. Aileler acılı ve öfkeliydi.

Elvin Buğra Aslan’ın cenazesinin üstüne hem taraftarı, hem de sporcusu olduğu Gençlerbirliği’nin forması kondu. Aslan’ın acılı annesi, “Benim oğlumun katili bir tane vampir. Bakın oğlumun gözündeki ışığa bakın. Oğlumun gözümdeki ışığı söndürdünüz. Karanlıklarda kalacaklar. Bu kıvılcımı ben yakacağım. Bu ismi unutmayın” diyerek feryat etti.

Hükümete tepki yağdıran aile, Başbakanlığın gönderdiği çelengin kaldırılmasını istedi. Babası Yusuf Arslan “Ne çelenk gönderin, ne böyle evlatları. Böyle evlatlarımızı göndermeyin ellerinden öpeyim” dedi. Tepkiler üstüne çelenk ters çevrildi.

Aslan’ın dayısı Faruk Dinç, "Çirkin politikaların kurbanı oldu bu çocuk. Bunu bilin. Bunu herkes biliyor ama kimse söylemiyor. Bu çocuk, buradaki diğer çocuklar, diğer patlamalarda ölen insanlar bu çirkin politikanın kurbanı oldu. Kurbanı oldu hepiniz biliyorsunuz. Bu ismi unutmayın. Unutturmayacağız” dedi.

GEL SENİ KOYNUMA ALAYIM’

Lise öğrencisi Destina Peri Parlak’ın annesi de kızının içinde yattığı tabuta kapanarak “Çok kötü bu dünya. Gel hadi, n’olur. Seni koynuma alayım, n’olur” diyerek uzun süre ağladı.

 “Katilsiniz, bizim çocuklarımızı alıyorsunuz. Anaları ağlattınız, yüreğimizi dağlattınız” diye bağıran anne Hacer Parlak’ı yakınları güçlükle sakinleştirdi.

Hukuk öğrencisi Zeynep Başak Gülsoy’un tabutunun önünde de arkadaşları ve yakınları gözyaşı döktü.

(Kaynak: Evrensel)