Balıkesir’deki 1 Mayıs kutlamalarına, lezbiyen olduğunu söyleyip kendisini erkek polislerin aramasını talep eden LGBTİ bir birey damga vurdu.

Balıkesir’deki 1 Mayıs kutlamalarında, tüm sendika ve siyasi parti temsilcilerinin aranarak meydana alındığı gösterilerde, kendisinin lezbiyen olduğunu belirten bir LGBTİ birey, kendisini erkek polislerin aramasını talep etti.

Polisler tarafından bu talep şaşkınlıkla karşılanırken, LGBTİ bireye sivil polisler müdahale etti. Kadın katılımcıların kadın polisler tarafından arandığını kaydeden sivil polislere eylemcinin cevabı ise, "Ben lezbiyenim" oldu.

1 Mayıs Tertip Komitesi sorumluları arama noktasına gelerek konu hakkında bilgi almak istedi. Eylemcinin lezbiyen olduğunu ve kadın polisler tarafından aranmak istemediğini söylemesi üzerine tertip komitesi sorumlusu, "Bu konuda bilgim yok" dedi.

LGBTİ birey, polisin özel izni ile polis noktasından üst araması yapılmadan geçti ve miting alanına girdikten sonra da "Arayamadılar. Direnirsen kazanırsın" diye konuştu.