Gazeteci Sedef Kabaş'ın evine paylaştığı 17 Aralık büyük yolsuzluk ve rüşvet operasyonuyla ilgili tweeti nedeniyle polis tarafından baskın düzenlendi. Kabaş, sevk edildiği mahkeme tarafından "adli kontrol" şartına gerek duyulmadan serbest bırakıldı.

Twitter'da 17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarının dosyalarına takipsizlik veren savcıları eleştiren Sedef Kabaş "bu ismi unutmayın" diye twit atmıştı.

Sedef Kabaş'ın İstanbul Çekmeköy'deki evine giden polis bilgisayarına el koydu. Kabaş'ın Gayrettepe'deki Bilişim Şube'ye getirilerek ifadesi alındı. Sedef Kabaş, 'Tehdit' iddiası ve adli kontrol talebiyle Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi. Avukatı Hasan Kılıç, Sorgu hakimine vereceği ifadenin ardından Kabaş'ın serbest bırakılması bekliyoruz" dedi.

KABAŞ SERBEST BIRAKILDI

Sedef Kabaş, sevk edildiği mahkeme tarafından "adli kontrol" şartına gerek duyulmadan serbest bırakıldı. Emniyet'teki ifadesinin ardından Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na getirilen Sedef Kabaş, savcılık sorgsunun ardından "adli kontrol" uygulanması talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Ancak Nöbetçi 2. Sulh Ceza Hakimliği, Kabaş'ı adli kontrole gerek duymadan serbest bıraktı.

ŞAFAK PAVEY EMNİYET’TE

CHP İstanbul Milletvekili Şafak Pavey, sosyal medya üzerinden paylaştığı bir mesajla ilgili gözaltına alınan gazeteci Sedef Kabaş'a destek vermek için Asayiş Şube Müdürlüğü’ne gitti. Kabaş'ın avukatı Hasan Kılıç ise, Sedef Kabaş'ın suçlamaları kabul etmediğini ve 'terör görevi yapan birimleri hedef göstermek' suçlaması için "Böyle bir kastım yok" dediğini söyledi.

CHP İstanbul Milletvekili Şafak Pavey, Sedef Kabaş nezdinde ifade özgürlüğüne destek vermek için Emniyet'e geldiğini belirterek şunları söyledi:

BEN İFADE VERİRKEN SARRAF YILBAŞI TATİLİNİ NEREDE GEÇİRECEK

“Biraz önce de ifadesi alındı ve tamamlandı. Savcının çok esrarengiz ısrarlarıyla şu anda adliyeye sevk edilecek, birazdan. Polis devletinin hileli uygulamalarından bir tanesi ile karşı karşıyayız. Savcılığın bu ısrarını da anlamak mümkün değil. Adliyeye sevk edildikten sonra ne olacağını da yakından takip edeceğiz elbette. İfade özgürlüğüne destek için buradayım ama, kendisiyle konuşmamızda içeride Sedef Kabaş’ın şöyle bir ifadesi de oldu:

‘Acaba ben burada ifade verirken Rıza Sarraf da yılbaşı tatilini nerede geçirmeyi düşünüyor?’ diye bir mesajı da oldu, onu da iletmek isterim. Hırsızlar dışarıdayken, ülkesini düşünen, kafasını ülkesi için yoran insanların tutuklanması herhalde sözde özgürlükçü Davutoğlu’nun Türkiye’sine çok iyi örnek oluyor, diye düşünüyorum. Polis nezaretinde adliyeye götürülecek. Bir gazetecinin de bu kadar yetersiz ve dayanaksız bir tehdit konusunda savcılığa sevk edilmesini gerçekten anlamak mümkün değil. Dediğim gibi, sözde özgürlükçü Davutoğlu’nun Türkiye'si bu olsa gerek.

Anlamak mümkün değil, olacak iş değil. Hırsızlar dışarıdayken, ülkesini düşünen ve bu konuda kafa yoran insanların tutuklanması ve bir gazetecinin bu hale getirilmesi inanılmaz. Yani sadece akıl almaz bir iş olduğunu düşünüyorum. İfade özgürlüğüne destek için elbette Sedef Kabaş nezdinde bütün bu olayı takip edeceğiz."

"BÖYLE BİR KASTIM YOK"

Sedef Kabaş'ın avukatı Hasan Kılıç da, Kabaş'ın 'terör görevi yapan birimleri hedef göstermek" suçlamasıyla adliyeye sevk edildiğini söyledi. Kabaş'ın ifadesinde suçlamaları kabul etmediği ve "Böyle bir kastım yok" dediği öğrenildi. 

Kaynak: Cumhuriyet