BDP Van Milletvekili Özdal Üçer, Yüksekova'daki cenaze töreninin ardından çıkan olaylarda başına kurşun isabet etmesi sonucu ağır yaralanan Bemal Tokçu'nun yaşam şansının çok düşük olduğunu söyledi. 

Hakkari'nin Yüksekova (Gever) ilçesinde 2 gün önce polis kurşunu ile katledilen Mehmet Reşit İşbilir ile Veysel İşbilir için dün yapılan cenaze törenlerinin ardından çıkan olaylarda başına aldığı kurşun ile ağır yaralan Bemal Tokçu'nun beyin ölümünün gerçekleştiği iddia edildi.

Tokçu'nun akrabası olan Abdurrahim Atılgan, doktorların Tokçu'dan ümidi kestiklerini, tıbben yapacakları bir şeyin kalmadığını söyledi.

Atılgan, "Doktorlar bize, 'Bemal için ümidimiz kalmadı. Tıbben yapacağımız her şeyi yaptık. Yaşaması mucize' dedi. Biz de bekliyoruz, belki bir umut yaşar diye. Ama yaşaması için bir mucize gerekiyor" dedi.

Bemal Tokçu'nun Van'a getirilerek Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaşı Tıp Merkezi'ne kaldırılmasında itibaren sürekli Tokçu'nun doktorları ve hastanenin başhekiminden bilgi alan BDP Van Milletvekili Özdal Üçer ise, Tokçu'nun yaşam şansının çok düşük olduğunu söyledi. Üçer, doktorların kendisine birinci müdahalenin yapıldığını ve ikinci bir müdahale için beynin kendisini toparladığı takdirde yapılabileceğini; ancak tıbben de buna hiçbir olanağın gözükmediği bilgisini verdiğini söyledi. (ANF)