İzmir’de geçtiğimiz pazartesi günü referandum sonuçlarını protesto eyleminde gözaltına alınan 21 kişiden 7’si Cumhurbaşkanı’na hakaretten tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Dihaber'de yer alan habere göre, Kamera Sokak kolektifi kurucularından, ‘Ölmez Ağaç Yırca’ belgeselinin yönetmeni Kazım Kızıl ve Naber Medya muhabiri Anıl Deveci’nin aralarında bulunduğu 21 kişi, İzmir’de referandum sonuçları ve Yüksek Seçim Kurulu (YSK) karalarının protestoları sırasında haber takibi yaparken gözaltına alınmıştı.

Savcılık sorgusunun ardından tutuklama talebiyle sevk edildiği mahkeme, Kızıl’ın “Cumhurbaşkanı’na hakaret” iddiasıyla tutuklanmasına karar verdi.

İzmir’in Bornova ilçesinde referandum sonuçlarını protesto eyleminde gözaltına alınan 21 kişi bugün emniyet sorgularının ardından savcılığa çıkartıldı. Öğleden sonra savcılığa getirilen 21 kişinin geç saatlere kadar sorguları sürdü. Savcılık sorgularının ardından 10 kişi adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. 11 kişi ise Cumhurbaşkanına hakaret suçlaması ile tutuklanma talebi ile mahkemeye sevk edildi.

Mahkemeye sevk edilen 11 kişiden 4’ü adli kontrol şartı ile serbest bırakılırken, tutuklanan Kızıl’la birlikte aynı protestolarda sırasında gözaltına alınan 6 kişinin daha tutuklandığı öğrenildi.
Gazeteci Anıl Deveci ise ‘adli kontrol’ şartıyla serbest bırakıldı.

Adliye kapısında bekleyen gençler ve tutuklananların aileleri kararı alkış ve “Baskılar bizi yıldıramaz” sloganları atarak protesto etti.