30 Ekim İzmir depreminde evi ağır hasar gören KHK'lı Ayşe Dabak isimli vatandaş, bir de Vakıfbank'ın kararıyla mağdur oldu. Skandalı, HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu duyurdu. Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Vakıfbank ile Hazine ve Maliye Bakanlığı'nı da etiketleyerek "Bu kaçıncı skandal..!?" diyen Gergerlioğlu, "Ayşe Dabak KHK'lı bir zabıt katibi İzmir depreminde evi ağır hasar aldı. @izmirbld
10.000 ₺yardım için Vakıf bank'tan çekmesi için yatırdı. @VakifBank "sakıncalı TC'niz var" diye parayı ödemedi. Bu ne rezalet!!! @HMBakanligi" diye sordu.

'BİZ İNSAN DEĞİL MİYİZ?'

HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu olayı Meclis Genel Kurulu'nda da gündeme getirdi. Cezaevlerinden kendisine gönderilen mektuplarla çıplak arama ve işkence örnekleri veren Ömer Faruk Gergerlioğlu, İzmir'de yaşanan skandalı şöyle anlattı: "İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin evi ağır hasar alan depremzedelere verdiği bir yardım var. CHP'li arkadaşlar da iyi dinlesin. 10Bin lira yardım yapmış, ayrımcılık yapmadan. Sonra ne olmuş? KHK'lı bir şahsa verilmiş yardım. 'Sen alamazsın yardımı' denmiş. 'Niye alamam, evim ağır hasar gördü?' Hayır 'Sen KHK'lısın. Sakıncalı kişi listesindesin. Alamazsın' dendi. Bugün bu kişi beni aradı, Ayşe Dabak hanımefendi. Ağlayarak aradı. 'Biz vatandaş değil miyiz? Biz insan değil miyiz? Evimiz yıkıldı bir de bize bu yapılıyor' dedi. Yani bu kadar vicdansızlık nasıl olur? Bu soykırım belgesine ne diyeceksiniz bilemiyorum.” 

Kaynak: Haber Merkezi