İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Adalar - Beşiktaş hattının tekrar açılması için herhangi bir çalışma olmadığını açıkladı.

BBC Türkçe’den Onur Erem’in bilgi edinme başvurusuna yanıt veren İBB, “planlama kapsamında belirtilen hatla ilgili çalışmamızın bulunmadığını bilgilerinize sunarız” dedi.

Beşiktaş - Adalar hattı 1 Ocak 2018’den itibaren kaldırılmıştı.

Hattın kaldırılması Adalar Savunması tarafından protesto edilmiş, Büyükada İskelesi önünde açıklama yapan Adalar Savunması’ndan Zekiye Kürkçüoğlu kendilerine “yalan yanlış istatistiklerle bu seferlerin ‘zarar ettiği’, ‘yeterli yolcu sayısına’ ulaşılamadığı” söylendiğini belirtmişti.

Protestonun ardından CHP'li İBB meclis üyesi Kevork Hılkati, 10 Ocak tarihinde İBB Meclisi'ne verdiği soru önergesine hemen yanıt verildiğini ve seferin tekrardan başlatılacağının kendisine bildirildiğini açıklamıştı:

Kâr etmiyor diye bunun engellenmesi Adalar halkına yapılan çok büyük bir haksızlıktı, son derece yanlıştı. Ulaşım hakkımız elimizden alınmıştı. Biz bunu bir önerge hâline getirdik. Bu önergeyi bugün itibarıyla sözlü ve yazılı olarak sundum. Dört senedir İBB Meclisi üyesiyim. İlk defa anında cevap buldu ve kabul edildi. Bunun mutluluğunu yaşıyorum. Zannediyorum ki pazartesi günü itibarıyla başlayacak. Bunun sözünü mecliste kendileri de verdiler. Eski Kış tarifesi uygulanacak. Ama geri gelmesi de büyük başarı.

Ancak Hıltaki'nin açıklamasına rağmen Adalar - Beşiktaş seferi 26 Ocak 2018'de açıklanan yeni tarifede yer almamıştı.

İBB, Şehir Hatları’nın elindeki hatların hangilerinin ne oranda kar veya zarar ettiğine yönelik sorumuzu ise yanıtsız bıraktı.

Şehir Hatları’nın son 10 yıldaki kar ve zarar oranlarını da aynı şekilde yanıtlamayan İBB, “başvuru içeriğinde talep edilen bilgiler şirket politikamız gereğince paylaşılmamaktadır” ifadelerini kullandı.