Kayapınar Belediyesi'ne kayyım olarak atanan ve şu anda Kayapınar Kaymakamı olan Ünal Koç döneminde belediyeye ait Cegerxwin Gençlik Sanat ve Kültür Merkezi, Çocuk Yaşam Merkezi, Aziz Sancar-Fuat Sezgin Kütüphanesi, eski belediye hizmet binası, spor kompleksi, 3 adet taziye evi, 1 adet prefabrik yapı, 2 adet eğitim destek evi binası, Kayapınar Belediyesi Kreşi, Zarokistan Kreşi, Ekin Ceren Parkı içindeki yapılar, Kadın Mesleki Eğitim Evi, Kamedem, Ihlamur Parkı, 255/Ada 1 No'lu parsel ve Açelya Parkı gibi taşınmazlar çeşitli kurumlara ya devredilen ya da tahsis edildi. Halkın ihtiyaçlarını göz önünde bulundurularak protokollerin kamuya zarar verdiği gerekçesiyle taşınmazların devri ya da tahsisi konusundaki tüm kararların iptali Mayıs ayında toplanan Kayapınar Belediyesi Meclisi'ne sunuldu. Belediye Meclisi, kayyım döneminde oluşturulan meclisin taşınmazlar için aldığı devir veya tahsis kararların tümümü iptal etti. Belediye Meclisi'nin iptal kararlarının bir kısmı ilgili kurumlara iletilirken, bir kısmına da Ramazan Bayramı'nın ardından iletilecek.

KAYYIM, KREŞ BİNASINI 25 YILLIĞINA MÜFTÜLÜĞE VERDİ

Belediye Meclisi'nin kararı doğrultusunda 25 yıllığına ücretsiz olarak müftülüğe tahsis edilen çocuk kreşi binasına asılan müftülük tabelası geçen gün indirildi. Kreş binasını kursa çevirmeye planlayan müftülük yetkilileri, geçtiğimiz gün çocukların içinde bulunduğu sırada kreşin boşaltılmasını istedi. Kreşe gelen belediye meclis üyeleri, Kaymakam Koç'un korumaları tarafından darp edilerek binadan dışarı çıkarıldı. 

KAYYIMIN PROTOKOLLERİ İPTAL EDİLDİ

Mezopotamya Ajansı’na (MA) konuşan Kayapınar Belediyesi Eş Başkanı Keziban Yılmaz, kayyımın belediye açısından kamuya zarar verebilecek protokollere imza attığını belirterek, yeni yönetim olarak belediyeyi devraldıktan sonra devredilen ya da tahsis edilen taşınmazlara ilişkin incelemelerde bulunduklarını söyledi. Yılmaz, bu incelemeler sonucunda, Kayapınar ilçesi ve Kayapınar halkının ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak kayyımın oluşturmuş olduğu meclis tarafından yapılan devir ve tahsis kararlarının iptali işlemini meclise sunulduğu ve iptal edildiğini kaydetti.

Müftülüğe tahsis edilen ve çocuk kreşine ilişkin de konuşan Yılmaz, Kayapınar Belediyesi Meclisi'nin iptal kararının ardından yer teslimatının yapılmayacağına dair Kayapınar Kaymakamlığı'na ve müftülüğe bu bilginin tebliğ edildiğini hatırlattı. Yılmaz, tebliğ kararının ardından Kayapınar Belediyesi'ne ait tabelanın asılması için müftülük tabelasının indirildiğini kaydetti. Bunun üzerine müftülük yetkililerinin kreşe gelerek kreşin boşaltılmasını istemesi üzerine olay yerine gittiklerini aktaran Yılmaz, kaymakamın da kreşin olduğu binaya gelerek yapının boşaltılmasını istediğini söyledi. Kaymakamın meclis kararıyla eski protokolün iptal edildiği yönündeki kararı dikkate almadığına değinen Yılmaz, kaymakamın daha önce kayyımlık yaptığı Kayapınar Belediyesi'nde bu kararı kendisi aldığı için yeni kararı tanımayarak eski kararda ısrarcı olduğunu belirtti. Kaymakamın kreş binasının kendilerine ve müftülüğe ait olduğunu iddia etmesi üzerine, kendisine hukuksal izahat yapıldığını ifade eden Yılmaz, "Bunun üzerine Kaymakam, Kayapınar personelinden belediye başkan yardımcılarına ve Kayapınar Belediye Başkanına kadar kimseyi kreş binasına ve sokağına bile almayacak kadar tehditlerde bulundu" diye konuştu.

'KREŞ KAYMAKAMIN İŞGALİ ALTINDA'

"Şu an kreş Kaymakamın işgali altındadır" diyen Yılmaz, kanunsuz bir uygulamayla karşı karşıya kaldıklarını ve kanuni bir dayanağı olmayan bir muamele yaşadıklarına dikkat çekti. Kaymakamın kreşi aldıktan sonra çocukları oradan ailelerine göndermek istediğini ve oradaki personeli de dışarıya çıkarmak istediğini dile getiren Yılmaz, "Hukuksal mekanizmalarla ya da resmi kurumlarla görüşmelerimizi sürdüreceğiz. Bu görüşmelerimiz neticesinde çıkacak olan sonuçlara göre, biz de sorunlarımızı aktaracağız" dedi.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı