Diyarbakır merkez Sur İlçe Belediyesi’nin hizmet binasına sabah saatlerinde polislerce baskın düzenlendi.

Polislerin ablukaya aldığı binada arama sürerken, Sur Belediye Eşbaşkanı Filiz Buluttekin ve Belediye Meclis Üyesi Yılmaz Eken’in evlerine sabah saatlerinde baskın düzenlendi.

Evlerde yapılan aramalar sonucu Buluttekin ve Eken gözaltına alındı.

Gözaltı gerekçeleri hakkında bilgi alınamayan Buluttekin ve Eken, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Polisin belediye binasında başlattığı arama sürüyor.

Belediye Eşbaşkanı Filiz Buluttekin’in gözaltına alınması sırasında polislerce kafasına silah dayandığı ifade edildi.

Yaşanan bu durumu Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı ve Diyarbakır Milletvekili Saliha Aydeniz Twitter hesabından duyurdu.

Aydeniz, yaptığı ilk paylaşımda şöyle yazdı:

“Sur Belediye Eşbaşkanı #FilizBuluttekin'i gözaltına alırken yere yatırıp kafasına silah dayamışlar!

Seçimle kazanamadınız, bu halka olan öfkenizi  bu halkın seçmiş olduğu temsilcilerinden almaya çalışıyorsunuz. Şunu bilmelisiniz ki siz asla seçilerek o belediyeleri alamazsınız.”

Bu tweet'ini bir süre sonra silen Aydeniz, ikinci paylaşımında bu kez "Sur Belediye Eşbaşkanı #FilizBuluttekin göz altına alındı. Filiz Buluttekin'i, Eşini ve 10 yaşındaki oğlunu yere yatırıp kafalarına silah dayamışlar! Bu halka olan öfkenizi  bu halkın seçmiş olduğu temsilcilerinden almaya çalışıyorsunuz. Bu halkın iradesini gasp edemezsiniz" diye yazdı.

Belediye Eşbaşkanı Buluttekin'in aynı zamanda akrabası olan avukatı Sertaç Buluttekin de belediye eşbaşkanının gözaltına alınması sırasında yaşananlara dair sosyal medya hesabından paylaşımında bulundu.

AVUKATI DOĞRULADI

Av. Buluttekin, yaptığı paylaşımda "Müvekkilim Sur Belediye Başkanı Filiz Buluttekin evine baskın düzenlenerek gözaltına alındı. Eve giriş sırasında polisler Filiz Buluttekin'i, Eşini ve 10 yaşındaki oğlunu yere yatırıp kafalarına silah dayamışlar! Polis şiddeti ve hukuksuzluk artık rutin!!" dedi.

MA’ya konuşan Sertaç Buluttekin, Belediye Eşbaşkanı'nın gözaltına alınması sırasında yaşananları anlattı.

Av. Buluttetkin, baskının sabah 05.30'da eşbaşkan, eşi ve 10 yaşındaki oğlu evdeyken gerçekleştirildiğini aktardı. Polislerce çalınan kapının açılmasıyla birlikte Buluttekin, eşi ve oğlunun yere yatırıldığını ifade eden Buluttekin, “Yere yatırılırken kafalarına silah dayanıyor. Bu şekilde uzun süre bekletiliyor. Ev araması bittikten sonra TEM Şube'ye götürülüyor. Şu an TEM Şube'de tutuluyor. Avukatları ile görüştü. Dosyaya kısıtlılık kararı var" diye konuştu. 

Belediye Eşbaşkanı'nın yakın zamanda bir ameliyat geçirdiğini de aktaran Av. Buluttekin, müvekilinin sağlık durumuna ilişkin raporları savcılığa ileteceklerini söyledi.